Βάσω Κυριαζή: Οι θιασώτες της κινδυνολογίας

βάσω-κυριαζή-οι-θιασώτες-της-κινδυνολ-58306

Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο πολιτικοί όλων των κομμάτων χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα και επιστρατεύουν διάφορα επιχειρήματα προκειμένου να πείσουν για το δίκαιο των απόψεών τους την κοινή γνώμη.

Το τελευταίο όμως διάστημα δυστυχώς βλέπουμε κυρίως από στελέχη της κυβέρνησης να πέφτουν διαρκώς σε λάθη κινδυνολογώντας κυρίως με φόντο την οικονομία.

Πριν από λίγες εβδομάδες ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης που είπε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές θα στείλει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν αυτή που επισήμανε ότι εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξουν ΑΤΜ.

Απίστευτη ανευθυνότητα και πρωτόγνωρη αντιμετώπιση από πολιτικούς και δη κυβερνώντες. Εχουν χάσει την ψυχραιμία τους και ανοίγουν το στόμα τους και δεν ξέρουν τι λένε. Παίζουν με τη χώρα αδιαφορώντας εάν με τη στάση τους προκαλούν μεγαλύτερο κακό σε ένα ήδη επιβαρυμένο ρευστό πολιτικό τοπίο που ούτως ή άλλως προκαλεί τριγμούς σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτικών δεν διακρίνεται για τη σοβαρότητά του, ούτε συναισθάνεται τις συνέπειες των λόγων και των πράξεων του.

Λειτουργούν και συμπεριφέρονται ως καφενόβιοι συζητητές, εκστομίζοντας από τα τηλεοπτικά παράθυρα οτιδήποτε θεωρούν ότι θα τους εξασφαλίσει πέντε λεπτά δημοσιότητας ή οτιδήποτε πιστεύουν ότι εξυπηρετεί τις συγκυριακές πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες τους.

Η κινδυνολογία έχει γίνει πλέον δεύτερο ρούχο τους. Και αδιαφορούν εάν εκπροσωπούν μία χώρα που δίνει τη μάχη για να σταθεί ξανά στα πόδια της, έχοντας στενό κορσέ τους δανειστές που μία μας παίζουν άμυνα και μία βγαίνουν στην επίθεση.

Από τη μία υποτίθεται η χώρα προσπαθεί να πείσει, να πιέσει και να απαιτήσει από όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό να τα επιστρέψουν πίσω στις ελληνικές τράπεζες και από την άλλη έχει πολιτικούς που σπέρνουν τον πανικό.

«Η ψηφοθηρία του φόβου -έγραφε προχθές το ΒΗΜΑ- όχι μόνο δεν πρόκειται να βοηθήσει κανένα, αλλά μόνο νέα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Είναι τραγικό την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης για την πορεία της οικονομίας, που επενδύει στην έξοδο από το μνημόνιο, ένας εκπρόσωπος της να υπονομεύει αντικειμενικά αυτή την προσπάθεια».

Ελα όμως που δεν είναι τελικά ένας αφού κάθε μέρα πληθαίνουν οι κινδυνολόγοι λες και πρόκειται να σημάνει καταστροφή εάν κάποιος άλλος εκτός αυτών και των κομμάτων που εκπροσωπούν κερδίσει την εξουσία.

Είναι και αυτό μέσα στο DNA τους προφανώς χαραγμένο, νιώθουν ότι γεννήθηκαν για να κυβερνούν μονίμως τον τόπο και όταν αυτό το χάρισμα κινδυνεύουν να το χάσουν δεν έχουν παρά να ενσκύψουν στον πειρασμό της κινδυνολογίας. Είναι πιο εύκολο να κινδυνολογούν από το να βρούνε λύσεις ουσιαστικές που να ανακουφίσουν την κοινωνία και να δίνουν ανάσα σε αυτούς που μέχρι και τον αέρα που αναπνέουν τον πληρώνουν κιόλας και πάλι χρεωμένοι είναι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου