ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: 270 μαθητές “ακόνισαν” το μυαλό τους στα Μαθηματικά

τρίκαλα-270-μαθητές-ακόνισαν-το-μυαλ-134154

Ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες των διοργανωτών ο αριθμός συμμετοχής των Τρικαλινών μαθητών στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Θαλής”, που υλοποιήθηκε για 73η χρονιά με τη φροντίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Στο 7ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Τρικάλων, όπου και διεξήχθη ο διαγωνισμός το περασμένο Σάββατο, συγκεντρώθηκαν 270 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, αριθμός τριπλάσιος του αντίστοιχου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε προ διετίας. Όπως ανακοινώθηκε από το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού συστάθηκε τοπική επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από καθηγητές μαθηματικούς, μέλη του παραρτήματος.

Όσοι μαθητές προκριθούν από αυτή την πρώτη φάση, θα λάβουν μέρος στη δεύτερη που είναι “Ο Ευκλείδης” και θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου 2013.

Στη συνέχεια, οι διακριθέντες θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό “Ο Αρχιμήδης” που θα διεξαχθεί στις 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, απ’ όπου θα επιλεγεί η εθνική ομάδα Μαθηματικών που θα λάβει μέρος στην 30η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αλβανία, Μάιος 2013), στην 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Τουρκία, Ιούνιος 2013) και στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Κολομβία, Ιούλιος 2013).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου