ΤΡΙΚΑΛΑ

Συνελήφθη ο δραπέτης του νοσοκομείου των Τρικάλων έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη

συνελήφθη-ο-δραπέτης-του-νοσοκομείου-149691

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στον Κόκκινο Μύλο, ο 34χρονος κρατούμενος που απέδρασε το απόγευμα της Παρασκευής από το νοσοκομείο Τρικάλων. Ο δραπέτης μαζί με τους συνεργούς του, που τον βοήθησαν να διαφύγει, πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ και της Τροχαίας το βράδυ της Παρασκευής στην Εθνική Οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Μετά το επεισόδιο των πυροβολισμών ξεκίνησε ευρεία αστυνομική επιχείρηση κοντά στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου για τον εντοπισμό των δραστών, που κατέληξε μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών στη σύλληψη του δραπέτη.

Ο 34χρονος, που είχε καταφύγει σε πολυκατοικία, βγήκε στον δρόμο και παραδόθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον είχαν κυκλώσει από παντού.

Πλην του δραπέτη έχει προσαχθεί ένας ακόμη άνδρας -και οι δύο αλβανικής καταγωγής- και εξετάζεται η συμμετοχή του στην απόδραση.

Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό συνεργών και οπλισμού.

Το απόγευμα της Παρασκευής αλλοδαπός κρατούμενος απέδρασε μέσα από το νοσοκομείο Τρικάλων.

Ο κρατούμενος, αλβανικής υπηκοότητας, που εξέτιε ποινή φυλάκισης 4 ετών για υποθέσεις ναρκωτικών, μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου καθώς νωρίτερα είχε χτυπήσει στο προαύλιο των φυλακών.

Στο εσωτερικό του νοσοκομείου τον συνόδευσαν τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ τέταρτος συνάδελφος τους παρέμεινε στο όχημα.

Ξαφνικά τρία άτομα κρατώντας καλάσνικοφ εισέβαλαν στο διάδρομο των εξωτερικών ιατρείων, ακινητοποίησαν τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους και πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Στη συνέχεια αφόπλισαν τους υπαλλήλους και τα πιστόλια τους τα πέταξαν κατά τη διαφυγή.

Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου