ΤΡΙΚΑΛΑ

Συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στο Παγκόσμιο Φόρουμ Δημοκρατίας στο Στρασβούργο

συμμετοχή-του-δήμου-τρικκαίων-στο-παγ-151561
Ο Δήμος Τρικκαίων συμμετείχε επίσημα προσκεκλημένος στη 10η Συνάντηση του Δικτύου Πόλεων στo πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ Δημοκρατίας στο Στρασβούργο.
Αφορμή για την επίσημη πρόσκληση του Δήμου Τρικκαίων ήταν η συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «Cities for you, Cities for Europe», το οποίο αφορά σε δίκτυο 7 πόλεων, μεταξύ των οποίων και τα Τρίκαλα (Στρασβούργο, Δρέσδη, Γκρατς, Κάουνας, Ιάσιο, Στάρα Ζαγόρα). Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και Τεχνικών Έργων Απόστολο Κολότσιο και από το Δημοτικό Σύμβουλο Αναστάσιο Κατσιάνη.
Η πρώτη ημέρα της συνάντησης αφορούσε αποκλειστικά σε εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ Δημοκρατίας, με κύριο θέμα την εμπέδωση της Δημοκρατίας και του δημοκρατικού διαλόγου στις τοπικές κοινωνίες. Οι εργασίες του Φόρουμ πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το Παγκόσμιο Φόρουμ Δημοκρατίας του Στρασβούργου ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και συμμετείχαν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και επίσημες αποστολές από ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη στιγμή και τιμή για το κύρος του Φόρουμ ήταν η παρουσία και εναρκτήρια ομιλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.
Η δεύτερη ημέρα περιελάμβανε συνάντηση των εκπροσώπων των πόλεων στο Δημαρχείο του Στρασβούργου, όπου και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την πορεία του Δικτύου των πόλεων στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Τρικκαίων παρουσίασε την εφαρμογή «e-Dialogos», η οποία εφαρμόζει στην πράξη την ηλεκτρονική διαβούλευση και προωθεί τη συμμετοχή των πολιτών.
Η τρίτη ημέρα είχε ξεχωριστούς συμβολισμούς καθώς προσκεκλημένοι του Φόρουμ ήταν εκπρόσωποι δημοτικών Αρχών των χωρών της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης».
Εκπρόσωποι της Τυνησίας, Μαρόκου, Αιγύπτου, Αλγερίας αλλά και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Συρίας συμμετείχαν σε έναν ανοιχτό διάλογο για την ενσωμάτωση των δημοκρατικών διαδικασιών στις χώρες τους.

Η επόμενη συνάντηση του Δικτύου του Στρασβούργου θα πραγματοποιηθεί στη Δρέσδη (2013), ενώ για τη μεθεπόμενη συνάντηση επιλέχτηκε η πόλη των Τρικάλων (2014).

trikalanews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου