ΤΡΙΚΑΛΑ

Μήνυμα στους Τρικαλινούς βουλευτές από την …ΜΕΘ του Νοσοκομείου

μήνυμα-στους-τρικαλινούς-βουλευτές-α-170450
Και ο λιγότερο ενημερωμένος πολίτης της χώρας μας γνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και της αύξησης των κλινών τους.
Αναφερόμαστε πάντα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (το κόστος των ιδιωτικών μονάδων τις έκανε απλησίαστες για τον μέσο πολίτη πολύ πριν έρθει η κρίση).
Στο Νοσοκομείο μας η έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ συνάντησε πολλών ειδών δυσκολίες, αλλά δεν έκλεισε χάρις στην επιμονή και την ποιότητα δουλειάς του προσωπικού της.
Την τελευταία μάλιστα 5ετία με την νέα και υψηλού επιπέδου διευθυντική της καθοδήγηση, η λειτουργία της αγγίζει τα διεθνή standards (αντιμετώπιση ασθενών απ’ όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα, περιστατικά ιδιαίτερης βαρύτητας και συνθετότητας, ταχεία διακίνηση ,ποσοστά επιβίωσης και αποκατάστασης σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα).
Σαν Νοσοκομειακή Επιτροπή γιατρών επιβάλλεται να δηλώσουμε ότι το παραπάνω έργο γίνεται από ένα υποστελεχωμένο ιατρικά-αν και πρώτης αναγκαιότητας- τμήμα του Νοσοκομείου.
Σας ενημερώνουμε ότι από τις 8 οργανικές ιατρικές θέσεις έχουν καλυφθεί μόνον οι 4. Και δυστυχώς υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξει ούτε η προσωρινή , παρηγορητική λύση επικουρικού ιατρού για την κάλυψη των κενών θέσεων.
Σημάδια των καιρών θα πουν κάποιοι..
Κίνδυνος για την σωματική υπόσταση των εντατικολόγων ιατρών, κίνδυνος για τις ζωές των πολιτών που δεν θα βρουν κλίνη ΜΕΘ και αν προλάβουν να μεταφερθούν αλλού.
Ο κυνισμός των κυβερνώντων φαίνεται ότι δεν υπολογίζει αυτούς τους κινδύνους. Τους υπολογίζουμε όμως εμείς.
Στέλνουμε μήνυμα σε όλων των βαθμίδων τα διοικητικά πρόσωπα ( Νοσοκομείο Τρικάλων, ΥΠΕ, Υπουργείο):Να μην χαθεί καμία κλίνη ΜΕΘ.
Καλύψτε τις ιατρικές θέσεις, όπως και των άλλων Τμημάτων. Τέλος στη μονόπλευρη ενίσχυση εξοπλισμού και προσωπικού των Πανεπιστημιακών ΜΕΘ .Αρκετά!
Είμαστε γιατροί ανάλογης επιστημονικής επάρκειας και οι Τρικαλινοί πολίτες έχουν πληρώσει ως ασφαλισμένοι και φορολογούμενοι για κάθε υγειονομική παροχή του νομού τους.
Αν θέλει ας μας ακούσει το πολιτικό προσωπικό. Οι εξελίξεις έρχονται χιονοστιβάδα. Αν δεν μας ακούσουν, θα μας βρουν απέναντί τους μαζί με την κοινωνία

Επιτροπή Γιατρών Νοσοκομείου-Κ.Υ. Τρικάλων

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου