ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: Ξεβράστηκαν νεκρά ψάρια στον Πηνειό

τρίκαλα-ξεβράστηκαν-νεκρά-ψάρια-στον-237199

Δεκάδες ψάρια ξεβράστηκαν νεκρά στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, στη θέση “Καραβόπορος”, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Τρίκαλα, προκαλώντας την κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών.

Οι καταγγελίες των κατοίκων για το θέαμα που αντίκρισαν, αλλά και την εικόνα των νερών του ποταμού με μαύρη απόχρωση, υποχρέωσε κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων να πραγματοποιήσει άμεση αυτοψία στο σημείο. Υπάλληλοι των Υπηρεσιών Υγείας, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής, πήραν δείγματα του νερού αλλά και των νεκρών ψαριών, τα οποία και απέστειλαν για εργαστηριακή ανάλυση.

Η αλλαγή του χρώματος στο νερό, υποδηλώνει την πιθανή ρίψη βιομηχανικών αποβλήτων στο ποτάμι, που σε συνδυασμό με τη χαμηλή στάθμη των νερών, λόγω του καλοκαιριού, προκάλεσε την έλλειψη οξυγόνου και την ασφυξία των ψαριών.

Ωστόσο, πριν από την εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης δηλώνει επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο ρύπανσης με απόβλητα, χωρίς φυσικά να την αποκλείει, αφού και στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογα κρούσματα νεκρών ψαριών, εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου στο νερό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου