ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: Βαλκανιονίκης στα Μαθηματικά

τρίκαλα-βαλκανιονίκης-στα-μαθηματικ-304003

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τρικαλινός μαθητής της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων “Αθηνά” Παναγιώτης Λώλας, στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας από τις 26 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.

Η διάκριση του Τρικαλινού μαθητή ήρθε μέσα από τη συμμετοχή του στην ελληνική εθνική ομάδα, συναγωνιζόμενος με τους καλύτερους μαθητές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Μαθηματικά.

Στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα συμμετείχαν εθνικές αποστολές από τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Μολδαβία, την Κύπρο, την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία ενώ εκτός συναγωνισμού συμμετείχαν και οι εθνικές ομάδες της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Αζερμπαϊτζάν, του Αφγανιστάν, της Ινδονησίας, του Καζακστάν, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν και της Σαουδικής Αραβίας.

Επόμενος στόχος του Παναγιώτη Λώλα είναι μία νέα διάκριση στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Mar del Plata της Αργεντινής από τις 4 έως τις 16 Ιουλίου..

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου