ΤΡΙΚΑΛΑ

Σπουδαία πρωτοβουλία στα Τρίκαλα: Ανακυκλώνουν ρούχα

σπουδαία-πρωτοβουλία-στα-τρίκαλα-ανα-779706

Aνακύκλωση ρουχισμού στα Τρίκαλα! Εννέα κάδοι ανακύκλωσης ειδών ιματισμού, έχουν τοποθετηθεί ήδη σε διάφορα σημεία της πόλης των Τρικάλων, δίνοντας μια «δεύτερη ζωή» σε ρούχα και παπούτσια.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία όπου ουσιαστικά, τα παλαιότερα ρούχα και παπούτσια τοποθετούνται καθαρά σε έναν κάδο και αφού τύχουν της συγκεκριμένης επεξεργασίας, αξιοποιούνται ως μεταχειρισμένα ρούχα, ως πανιά ξεσκονίσματος, για ανακυκλωμένα νήματα, ανακυκλωμένα ως υφάσματα γεμίσματος, για ανάκτηση ενέργειας από υφασμάτινα απόβλητα.

Στους κάδους τοποθετούνται ρούχα, παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ, υφασμάτινα είδη σπιτιού, ενώ δεν τοποθετούνται γυαλιά, χαρτιά, μέταλλα, οικιακά απορρίμματα.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων είχε αποφασίσει τον περασμένο Απρίλιο, ότι δεν θα πληρώσει τίποτε στην εταιρεία. Αντιθέτως, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η εταιρεία οφείλει να επιστρέφει συγκεκριμένες ποσότητες, αναλογικά, ως ρούχα και παπούτσια για τις ανάγκες των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία που ήδη αγκαλιάστηκε από τους τρικαλινούς.

Η σημαντική τους βοήθεια με παροχή ειδών στο κοινωνικό παντοπωλείο συνεχίζεται -και πιο οργανωμένα- με την τοποθέτηση ρουχισμού στους ειδικούς κάδους, καταλήγει ο ίδιος.

Οι σχετικοί κάδοι τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

* Πλατεία Βουβής (επί της οδού Ψαρρών)

* Σταθμός ΟΣΕ (Συμβολή των οδών Ασκληπιού-Ευριπίδου)

* 5ο Γυμνάσιο (Συμβολή των οδών Καλαμπάκας -Σταυροπούλου)

* Δεσποτικό (Συμβολή των οδών Άννης Κομνηνής και Κοραή)

* Περιοχή Δικαστηρίων (Συμβολή των οδών Αβέρωφ-26ης Οκτωβρίου και Ηρώων Αλβανικού Μετώπου)

* Περιοχή ΔΕΗ (Συμβολή των οδών Θερμοπυλών και Θεοδοσοπούλου)

* Πλατεία Αντωνίου (Συμβολή των οδών Μακαραγκιώτου και Σωκράτους)

* Πλατεία Παναγίας Φανερωμένης (Συμβολή των οδών Βούλη- Μαχάονος και 25ης Μαρτίου)

* Περιοχή Λυκείων Μπάρας (Επί της οδού Γ. Κονδύλη, πλησίον διασταύρωσης με οδό Παπαρρηγόπουλου).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου