Ελεύθερος, χωρίς μάλιστα περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο Τρικαλινός δικηγόρος που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ως εμπλεκόμενος στο κύκλωμα που έκανε παράνομες ελληνοποιήσεις σε όλη τη χώρα, μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος νομικός, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ανακριτή, με σύμφωνη γνώμη των οποίων αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος, χωρίς να του επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρος, καίτοι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις δραστηριότητες του κυκλώματος είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η σχετική δικογραφία έχει ανατεθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου και θα εκδικαστεί η υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων επεκτάθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων στην Αθήνα, το Μεσολόγγι, τη Λευκάδα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Αλεξανδρούπολη, έχοντας ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την επίσημα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τη σύλληψη 16 Ελλήνων και επτά αλλοδαπών σε πρώτο στάδιο.

Να σημειωθεί ότι το “δίκτυο” νομιμοποιούσε αλλοδαπούς, υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι παράνομα βρίσκονταν στην Ελλάδα, με πλαστά δικαιολογητικά, με τις διωκτικές αρχές να έχουν ήδη κατασχέσει φακέλους αλλοδαπών οι οποίοι ελέγχονται και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης το οποίο συμμετείχε στις έρευνες.

Στους συλληφθέντες, δε, περιλαμβάνονται επτά δικηγόροι και πέντε υπάλληλοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα, με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί να καταγράφει κατηγορίες όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροδοκία – δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση και διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας, κατά συναυτουργία, εξακολούθηση και συρροή.

[ΕΡΤ]