ΤΡΙΚΑΛΑ

Αγρότης σε χωριό της Φαρκαδόνας απελπίστηκε και κάλεσε παπά να διαβάσει τα χωράφια του

αγρότης-σε-χωριό-της-φαρκαδόνας-απελπ-814634

Στο Μεγάλο Ευχολόγιο της Εκκλησίας υπάρχουν ειδικές ακολουθίες, ικετήριοι Κανόνες για να δώσει ο Θεός ό,τι χρειάζεται για να καρποφορήσει η γη. Οι καλοί καιροί, ο ήλιος και η βροχή είναι η δωρεά του Θεού για τον επιούσιο άρτο, που κάθε μέρα στην προσευχή του ζητάει ο πιστός.

«Ευξώμεθα υπέρ ευκρασίας αέρων, ευφορίας των καρπών της γης και καιρών ειρηνικών», αναφωνεί και δέεται ο ιερέας στις εκκλησιαστικές ακολουθίες. Πόσοι όμως προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε αυτή τη δέηση. Να παρακαλέσουμε το Θεό για τους επωφελείς και κατάλληλους καιρούς για την καρποφορία της γης; Ίσως ελάχιστοι, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα που συναντούμε καθημερινά γύρω μας.

Δεν είναι αυταπάτη ούτε πλάνη, άλλα θεία πραγματικότητα και βέβαιη ελπίδα, όταν η σύναξη της Εκκλησίας δέεται και ζητά από τον Κύριο να λειτουργήσουν ευεργετικά οι φυσικοί νόμοι, για την καρποφορία της γης.

Και αυτό έπραξε σύμφωνα με το ΚΡΗΝΗ LIVE ένας αγρότης σε χωριό του δήμου Φαρκαδόνας, ο οποίος κατέφυγε στο Θεό μετά τα χίλια μύρια όσα συναντούσε στην εργασία του τα τελευταία έτη. Η πολυπόθητη καρποφορία στα χωράφια του δεν ερχόταν, καθώς εκεί που τα φυτά και οι καρποί αναπτυσσόταν κανονικά, λίγο αργότερα το βαμβάκι το έτρωγε το σκουλήκι, το καλαμπόκι το χτυπούσε το χαλάζι, και τα σιτηρά καιγόταν από την ανομβρία. Άλλοι το έλεγαν σημάδι, άλλοι βασκανία και γλωσσοφαγιά, άλλοι κατηγορούσαν τον καιρό…

Ο ίδιος απελπισμένος αποφάσισε να βρει την ελπίδα στο Θεό, προσκαλώντας τον ιερέα στα χωράφια του, να προσευχηθούν και δεηθούν μαζί.

«Ποτίζων όρη εκ των υπερώ­ων αυτού· από καρπόν των έργων σου χορτασθήσεται η γη. Ο εξανατέλλων χόρτον τοις κτήνεσι και χλόην τη δουλεία των ανθρώπων, του εξαγαγείν άρτον εκ της γης».

Ο ιερέας ανέγνωσε τις ευχές για την καρποφορία. Ευχές για να βοηθήσουν τη γη να καρπίσει και να απομακρυνθεί η κάθε δυσκολία με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο αγρότης.

Πηγή: krinitrikalon.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου