ΤΡΙΚΑΛΑ

Βαδίζει σε καλό δρόμο… ο Ε-55

βαδίζει-σε-καλό-δρόμο-ο-ε-55-851206

Θετική χαρακτήρισε την απόφαση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να προχωρήσει στην διάθεσης πίστωσης ποσού 150.000.000 ευρώ στην Εγνατία Οδό για την λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου Ε-65, ο νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Εξέλιξη σημαντική, κατά τον Νομάρχη Τρικάλων, αφού με το ποσό θα πληρωθεί το ποσοστό του Δημοσίου στους αναδόχους, «άρα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες που έχουν διακοπεί, ιδιαίτερα στο δικό μας τμήμα που μας ενδιαφέρει».

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το συγκεκριμένο ποσό στην Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «σύμφωνα με την ΚΥΑ του 2008, εκχωρήθηκαν και μεταβιβάστηκαν στην Εγνατία Οδό τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του Δημοσίου που αφορούν στη μελέτη, κατασκευή, επέκταση, οργάνωση, εξοπλισμό, εκμετάλλευση, διοίκηση, επίβλεψη, παρακολούθηση, λειτουργία και συντήρηση του έργου «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας», γνωστός ως Ε65, που κατασκευάζεται με τη σύμβαση παραχώρησης του Ν3597/2007. Η έγκριση της διάθεσης πίστωσης των χρημάτων αφορά ακριβώς στην κάλυψη δαπανών (πλην απαλλοτριώσεων), που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης για το έργο "Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)"».

Σε ό,τι αφορά στις απαλλοτριώσεις, σύμφωνα με τον κ. Βλαχογιάννη «έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά θέματα, ενώ ανακοινώθηκαν και οι τιμές μονάδος. Το ποσό των απαλλοτριώσεων- αν θυμάμαι καλά- είναι περίπου στα 11 εκατομμύρια ευρώ. Απομένει η κατάθεση αυτού του ποσού στους δικαιούχους για να έχουμε μέτωπο σε όλο το τμήμα του νομού Τρικάλων, από τα όρια της Καρδίτσας μέχρι την Καλαμπάκα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων αυτά θα είναι έτοιμα σε διάστημα δύο μηνών και την Άνοιξη θα μπορεί τη Κοινοπραξία να εντατικοποιήσει τις εργασίες για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα».

Παράλληλα, ο Νομάρχης Τρικάλων εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μέχρι το 2012, το τμήμα μέχρι την Καλαμπάκα θα έχει ολοκληρωθεί. «Δεν υπάρχουν –ανέφερε- δυσκολίες από καμία πλευρά. Έχουν τελειώσει όλα τα όμορα έργα και η μόνη δυσκολία θα είναι στην χρηματοδότηση. Αν η Κυβέρνηση τηρήσει την δέσμευση της και δεν καθυστερήσει τις οφειλές της , προς την Κοινοπραξία, τότε οι Δυτικοθεσσαλοί και γενικά όλοι οι Θεσσαλοί σε δύο χρόνια θα έχουν το μεγαλύτερο έργο της περιοχής ολοκληρωμένο».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου