ΤΡΙΚΑΛΑ

Προγραμματικό «ναι» Απ. Παπατόλια

προγραμματικό-ναι-απ-παπατόλια-484149

Συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ του Νομού Τρικάλων παραχώρησε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε στις πολιτικές συγκλίσεις για το καλό της Θεσσαλίας, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας στις δυνάμεις της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, καθώς και κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές στους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν με αποχή-άκυρο ή λευκό.

«Πολιτικές συγκλίσεις για το καλό της Θεσσαλίας»

Ανοιχτή πρόσκληση στις δυνάμεις της «μαχόμενης Αριστεράς», οι οποίες αποτελούν εγγύηση για τη «στροφή» της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε Δημοκρατική κατεύθυνση απηύθυνε ο κ. Παπατόλιας, τονίζοντας:

Η πρόσκληση αυτή της «Θεσσαλών Δύναμη» βασίζεται σε τρεις άξονες:

• Σθεναρή στάση στη διαφύλαξη των δημόσιων αγαθών και καθαρό «όχι» στην «πολιορκία» της Αυτοδιοίκησης από τα ιδιωτικά συμφέροντα.

• Διεύρυνση της τοπικής Δημοκρατίας και ενίσχυση των συμμετοχικών θεσμών, όπως π.χ. είναι η διαδικασία του «συμμετοχικού προϋπολογισμού».

• Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, μέσα από τη στήριξη των κοινωνικών υποδομών (παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι), τις ενεργητικές πολιτικές για την απασχόληση και την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο κ. Παπατόλιας τόνισε επίσης πως καλεί σε συμπόρευση τις δυνάμεις αυτές που αισθάνονται ότι σήμερα «φυλούν Θερμοπύλες», επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανιδιοτέλεια της προσφοράς τους και διαβεβαιώνοντάς τους ότι η αυτοδιοικητική παράταξη της οποίας ηγείται, έχει τις δυνάμεις να πει δυνατά «όχι» στο Κεντρικό κράτος, όταν και όπου χρειαστεί.

Παράλληλα ο κ. Παπατόλιας σχολιάζοντας δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου που «αναμοχλεύουν», όπως χαρακτηριστικά είπε, «το παρελθόν», παρουσιάζοντας σε κοινή φωτογραφία τους κ.κ. Μπούτα και Νασίκα, επεσήμανε ότι αυτές οι πρακτικές προσβάλλουν και την Αυτοδιοίκηση και τους αγνούς ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Ο Βαγγέλης Μπούτας, σημείωσε, έχει να μιλήσει με τον κ. Νασίκα από το 1996. Οι Θεσσαλοί πολίτες, συμπλήρωσε, θα αποφασίσουν μόνοι τους χωρίς αφεντικά και κηδεμόνες το τι θα πράξουν.

Μάλιστα φανερά φορτισμένος συμπλήρωσε:

«Δεν με ενδιαφέρει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα. Μας γυρνούν όμως στο παρελθόν, χωρίς να ρωτούν την κοινωνία. Ας μας αφήσουν όμως εμάς τους Θεσσαλούς να διαχειριστούμε μόνοι μας τις τύχες μας. Ξέρουμε καλύτερα από τους άλλους, δεν έχουμε ανάγκη ούτε από κηδεμόνες ούτε από αφεντικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για μία ακόμη φορά στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου στα Τρίκαλα ο κ. Παπατόλιας επανέλαβε το προγραμματικό «ναι» της παράταξής του στα 9 θέματα που έθεσαν οι Οικολόγοι και ο επικεφαλής κ. Κουρέτας, καθώς και στα τρία θέματα της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον επικεφαλής κ. Ζαχαρόπουλο, τονίζοντας τις προγραμματικές τους συγκλίσεις, τις πολιτικές συνθέσεις και τις εκλογικές συνεργασίες που προκύπτουν μέσα από αυτό.

«Κάλεσμα στους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν με αποχή, άκυρο και λευκό»

Απευθυνόμενος στους πολίτες που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στον πρώτο γύρω των εκλογών με άκυρο, λευκό ή αποχή ο κ. Παπατόλιας τόνισε:

«Πίσω από τις σιωπές ή τις φωνές της αποχής και του άκυρου – λευκού, βρίσκονται άνθρωποι με ανάγκες, αιτήματα, όνειρα και ελπίδες που οφείλουμε όσοι πιστεύουμε στην αυτοδιοίκηση και να αναγνωρίσουμε και να σεβαστούμε.

Η γνήσια στάση διαμαρτυρίας, όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετουσιωθεί σε οπισθοδρόμηση και παλινόρθωση των δυνάμεων του σκληρού νεοφιλελευθερισμού. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την τύχη μας στους άλλους και να δώσουμε άλλοθι στις δυνάμεις του χθες. Η αποχή, το λευκό, ή το άκυρο, ιδίως στον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν είναι πια ψήφος διαμαρτυρίας, είναι «ψήφος φυγής». Η φυγή όμως δεν λύνει, αλλά δημιουργεί προβλήματα.

Με αίσθημα ευθύνης, καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να ψηφίσουν θετικά εκείνους που έχουν Πρόγραμμα, που μπορούν να αξιοποιήσουν το νέο θεσμό για να οδηγήσουν τη Θεσσαλία σε δρόμους ανάπτυξης.

Δεσμευόμαστε να μετατρέψουμε αυτήν την εμπιστοσύνη των πολιτών σε δημιουργική δύναμη, να αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του Θεσσαλού πολίτη και να συμβάλλουμε ώστε να δοθούν σε όλους ευκαιρίες προκοπής.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας.

Τώρα ψηφίζουμε για το ποιος θα διοικήσει την Περιφέρεια. Ψηφίζουμε αυτοδιοικητικά».

Μανιφέστο «σούπα» κ. Αγοραστού

Σχολιάζοντας το «μανιφέστο» του ανθυποψήφιού του της ΝΔ, ο κ. Παπατόλιας έκανε λόγο για μανιφέστο «σούπα», με γενικόλογες ασυναρτησίες που χαρακτηρίζεται από ανετοιμότητα και απίστευτη προχειρότητα. «Μας αναφέρει ότι «θα» κάνει έργα ο κ. Αγοραστός, αλλά δεν μας διευκρινίζει, ποια, πώς θα υλοποιηθούν και με ποιο κοστολόγιο», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Παπατόλιας παρουσίασε σήμερα από την πόλη των Τρικάλων τον προϋπολογισμό των βασικών δράσεων του προγράμματός του αναφέροντας:

«Το Πρόγραμμά μας εξειδικεύεται ανά τομέα αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη». Προκειμένου να είναι ρεαλιστική η υλοποίησή του, αφενός έχουμε προεκτιμήσει το αντίστοιχο κόστος και αφετέρου έχουμε διερευνήσει τις πιθανές πηγές χρηματοδότησής του. Κωδικοποιημένα, οι βασικές δράσεις, τα έργα και οι ενέργειές μας περιγράφονται ανά τομέα στους συνημμένους πίνακες.

Πέρα από τα έργα αυτά, υλοποιούμε και τα ώριμα έργα που έχουν προγραμματιστεί ήδη από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και τα οποία είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,12 δισεκατομμυρίου Ευρώ. Συνολικά επομένως, καλούμαστε να υλοποιήσουμε και θα υλοποιήσουμε δράσεις, έργα και ενέργειες, ύψους 3,0 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου