ΤΡΙΚΑΛΑ

Πρόταση της «Θεσσαλών Δύναμη» για την ανεργία

πρόταση-της-θεσσαλών-δύναμη-για-την-489159

Την πρόταση του συνδυασμού «Θεσσαλών Δύναμη» για την απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας, παρουσίασε χθες στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον ΟΑΕΔ Τρικάλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας. Ο κ. Παπατόλιας μιλώντας στους υπαλλήλους του Οργανισμού μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας, που αποτελεί άλλωστε και το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας, έχουμε συμπεριλάβει τρεις θεσμούς με τους οποίους θα συνεργαστούμε με τον ΟΑΕΔ, για να μπορέσουμε να τονώσουμε την απασχόληση, να δώσουμε μία λύση στο τεράστιο αυτό ζήτημα, με βάση τις αρμοδιότητες που θα έχουμε στη νέα Αιρετή Περιφέρεια.

Το πρώτο έχει να κάνει με το «Παρατηρητήριο Απασχόλησης» με στόχο την καταγραφή των μεγεθών της ανεργίας, με στοιχεία συγκεκριμένα και εξατομικευμένα σε κάθε άνεργο, έτσι ώστε να καταφέρουμε να τον συνδέσουμε στη συνέχεια με τις όποιες ευκαιρίες υπάρχουν στην αγορά εργασίας.

Το δεύτερο αφορά σε ένα πανθεσσαλικό φορέα τόνωσης της απασχόλησης, όπου θα συμμετέχουν οι δημόσιοι φορείς όπως για παράδειγμα ο ΟΑΕΔ, οι Δήμοι και οι οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων, καθώς και εκπρόσωποι των ίδιων των ανέργων, για να χαράσσονται οι πολιτικές και να υπάρξει η ηλεκτρονική διασύνδεση με των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό με τους ανθρώπους που αναζητούν εργασία, αφού προηγουμένως έχει δημιουργηθεί το ατομικό τους προφίλ.

Το τρίτο αφορά σε περιπτώσεις που πραγματικά θίγονται τα δικαιώματά τους στην απασχόληση, όπου θα υπάρχει μια Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης με τη συνέργεια και πάλι του ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται συγκεκριμένα και άμεσα ζητήματα ή πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Η παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη», πιστεύει πως μέσα από τη συνεργασία με τα στελέχη του ΟΑΕΔ, η υπόθεση της απασχόλησης θα γίνει και υπόθεση και του τελευταίου υπαλλήλου της Περιφέρειας. Μαζί θα είμαστε όλοι την επόμενη μέρα, σημείωσε, σε έναν κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας, αξιοποιώντας τους πόρους του ΠΕΠ και του ΕΣΠΑ μέσα από τη λεγόμενη «ρήτρα ευελιξίας», που μπορεί να δώσει 75 εκ. ευρώ για άσκηση κοινωνικών πολιτικών», κατέληξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Σε ποιους θα εμπιστευθούμε τον «κουμπαρά» των Θεσσαλών για να τονώσουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση στη Δυτική Θεσσαλία;» , τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. «Σε αυτούς που συνδέονται με Εθνικές αποτυχίες ή σε όσους συνδέονται με τοπικές επιτυχίες;», επεσήμανε ο κ. Παπατόλιας, αναφέροντας για ακόμη φορά ότι ο κ. Αγοραστός δεν διαθέτει καμία επεξεργασμένη θέση για την αξιοποίηση των πόρων.

Συνάντηση με τους Ρομά Θεσσαλίας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απ. Παπατόλιας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας Ρομά της Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά της Θεσσαλίας για τα οποία η παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» έχει προχωρήσει στην εκπόνηση ειδικής πρότασης είναι τα παρακάτω με τις αντίστοιχες δράσεις παρέμβασης:

Στέγαση, όπου η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τους δήμους, θα αναλάβει την αναζήτηση και τη χωροθέτηση των περιοχών δόμησης, τη διευθέτηση των πολεοδομικών θεμάτων και τη χρηματοδότηση απαραίτητων έργων υποδομής, με το παράλληλο ξεπάγωμα της διαδικασίας δανειοδότησής τους.

Εκπαίδευση, θα αναλάβει ειδικό ρόλο ώστε να συνδράμει στην εξάλειψη του αναλφαβητισμού με τη μείωση των σχολικών διαρροών, και την αντιμετώπιση της σχολικής υποεπίδοσης, καθώς και την απογκετοποίηση της σχολικής διαδικασίας.

Απασχόληση, θα προωθήσει δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας σε ειδικούς τομείς σε συνεργασία με τους όλες τις δομές απασχόλησης και μέσω της υλοποίησης ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικής ένταξης.

Υγεία – πρόνοια, δίνοντας βαρύτητα στο θέμα της πρόληψης θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας με σημαντικότερη αιχμή την ενημέρωση, τη συμβουλευτική και την πρόληψη υγείας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου