Μελωδίες και χρώματα από καναρίνια στην πινακοθήκη Μάρκελλου, στα Τρίκαλα

Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-22, 11:32:21
Μελωδίες και χρώματα από καναρίνια στην πινακοθήκη Μάρκελλου, στα Τρίκαλα

Μια έκθεση διαφορετική και ασυνήθιστη, καθώς συνδυάζει μελωδίες και χρώματα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι επισκεφθούν την πινακοθήκη Θόδωρου Μάρκελλου, στα Τρίκαλα. Η έκθεση εγκαινιάσθηκε την περασμένη Κυριακή και θα διαρκέσει έως την Κυριακή  26 Νοεμβρίου, όπου στη 1 μετά το μεσημέρι θα γίνουν και οι απονομές των βραβείων στους νικητές. 

Ο Σύλλογος Καναρινιών Αγριοπουλιών Θεσσαλίας (ΣΚΑΘ) διοργανώνει την 4η έκθεση - διαγωνισμό τοπικής εμβέλειας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να δουν από κοντά απίστευτους χρωματισμούς των καναρινιών, αλλά και παράξενους τύπους αυτών, όπως καμπούρικα, σγουρά, λοφιοφόρα καναρίνια κ.ά.

Σκοπός της έκθεσης είναι να βοηθήσει στην επικοινωνία όλων των ενδιαφερόμενων με τα θέματα του συγκεκριμένου χόμπι. Να διαδοθεί στους πολίτες του δήμου Τρικκαίων, η γνώση των πουλιών και η ενημέρωση - συμμόρφωσή του, ειδικά με τα απειλούμενα είδη. Αλλά και να βελτιωθεί η ποιότητα των πτηνών που φιλοξενούνται σε κλειστού τύπου εκτροφή, από τις κριτικές  πιστοποιημένων κριτών. 

Η έκθεση ξεκίνησε με συγκέντρωση των πουλιών που διαγωνίζονται στον χώρο έκθεσης και ακολούθησε έλεγχος των πουλιών από κτηνίατρο. 

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται κρίση των πουλιών από τον διεθνή Γερμανό κριτή Hans-Joachim Rein. Τις επόμενες μέρες ο καθένας θα μπορεί να δει από κοντά την έκθεση, η οποία θα ολοκληρωθεί  με την απονομή βραβείων. 
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καναρινιών Αγριοπουλιών Θεσσαλίας (ΣΚΑΘ), Θεόδωρος Διαμαντής, σημειώνει ότι το καναρίνι είναι ένα κατοικίδιο πτηνό, πιάνει μικρό χώρο στο σπίτι, και όπως λένε και οι ειδικοί, το παιδί μπορεί να το φροντίζει, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την αυτοπεποίθησή του και την υπευθυνότητά του. 

Ένας από τους συμμετέχοντες, είναι και ο μπλόκερ και απόφοιτος της φιλοσοφικής σχολής των Ιωαννίνων Σάκης Γιώτας, ο οποίος όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σχέση του με τα πουλιά ξεκινάει από πολύ νωρίς, από την ηλικία των έξι ετών, όταν ένας ξάδερφός του, του χάρισε μια καρδερίνα.

Τα καναρίνια, αναφέρει ο κ. Γιώτας, διακρίνονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Τα καναρίνια εμφάνισης - τύπου, όπως είναι τα  gloster, krest, σγουρά κ.ά.  Τα καναρίνια χρώματος όπως τα κόκκινα λιποχρωμικά, τα mozaik, οι αχάτες κ.ά. Και τα καναρίνια φωνής τα οποία είναι τα Harz, τα Mallinois και τα Timbrados κλπ.

Είναι σημαντικό τα νεαρά πουλιά να έχουν άπλετο χώρο για το πέταγμά τους και πολύ περισσότερο για τα καναρίνια φωνής, ώστε οι πνεύμονές τους, όπως εξηγεί, να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την ώρα της «κρίσης».

Προσφέρουμε στα πουλιά μας αρκετά μπάνια. Μία φορά την ημέρα τουλάχιστον. Όσοι έχουν στη διάθεσή τους καναρίνια - και όλων των τύπων -  θα πρέπει να ταΐζουν τα πουλιά ένα καλής ποιότητας και ισορροπημένο μίγμα σπόρων, μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία δεν θα πρέπει να λείπουν ποτέ από το κλουβί, όπως και καθαρό νερό καθημερινά. Τα φρούτα, θα πρέπει να πλένονται σχολαστικά, ενώ η υγιεινή του κλουβιού είναι ο σημαντικότερος παράγοντας ώστε τα πουλιά να είναι γεμάτα ευεξία και μακροζωία. Ένα απολυμαντικό θα πρέπει πάντα να το έχουμε στη διάθεσή μας, καθώς και αντιβιοτικά πρώτης ανάγκης, καταλήγει ο κ. Γιώτας.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=