ΤΡΙΚΑΛΑ

Συγκροτούν κίνημα κατά της κρίσης

συγκροτούν-κίνημα-κατά-της-κρίσης-496343

Κατακόρυφη μείωση της ζήτησης σε προϊόντα και υπηρεσίες σε όλους τους κλάδους, έντονα προβλήματα ρευστότητας εξαιτίας της πτώσης του τζίρου, αλλά και της απροθυμίας του τραπεζικού συστήματος για χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις, αύξηση του κόστους προϊόντων και υπηρεσιών λόγω αύξησης ΦΠΑ και πρόσθετη φορολόγηση των επιχειρήσεων…

Τα προβλήματα που προκαλούν οικονομική ασφυξία στις επιχειρήσεις των Τρικάλων παρουσιάστηκαν σε χθεσινή σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε χθες το Επιμελητήριο Τρικάλων.

«Μια πρώτη διαπίστωση είναι ότι μια σειρά προβλήματα είναι ίδια ή σχεδόν ίδια με αυτά που συναντάει η επιχειρηματικότητα σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν δομικά προβλήματα στην οικονομία τα οποία είναι αναγνωρισμένα βάσει επίσημων εκθέσεων, όπως η έλλειψη επαρκών υποδομών και η συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος που έχει αρνητική επίδραση στο σύνολο της τοπικής οικονομίας», παρατήρησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Β. Γιαγιάκος, ανακοινώνοντας πρωτοβουλία για συγκρότηση παντρικαλινού κινήματος κατά της κρίσης.

Στην εκδήλωση με τη συμμετοχή πολιτικών του νομού και εκπροσώπων φορέων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρωτοβουλία της καταγραφής, αποτύπωσης και την συλλογική προώθηση των αιτημάτων όλων των επιχειρηματικών, εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και σωματείων του νομού.

Ένας μεγάλος αριθμός αιτημάτων – προβλημάτων, τα οποία κωδικοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου τέθηκαν από χθες σε ανοιχτή και δημόσια διαβούλευση.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η καταγραφή και αποτύπωση του συνόλου των αιτημάτων του επιχειρηματικού κόσμου του νομού, προκειμένου να γίνει μία συνολική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των θεσμικών εκπροσώπων του τόπου για τα προβλήματα – αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και η από κοινού προώθησή τους, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για την άμεση αντιμετώπισή τους.

«Η έκταση και το βάθος της κρίσης καθώς και οι άμεσες επιπτώσεις της στην τοπική οικονομία, επιβάλουν μία νέα ενιαία στρατηγική αντιμετώπισής της. Μία Τρικαλινή κινητοποίηση για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η επιβίωση αλλά και η ανάπτυξης της οποίας, είναι προϋπόθεση για την τοπική ανάπτυξη, την ευημερία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο κ. Γιαγιάκος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου