ΤΡΙΚΑΛΑ

Μηνύματα Θεοδωράκη από τα Τρίκαλα [photos]

μηνύματα-θεοδωράκη-από-τα-τρίκαλα-photos-275250

«Απευθύνομαι στην κοινωνία, μιλάω για τη ζωή και δεν κλείνομαι σε δωμάτια» η φράση του υποψηφίου αρχηγού της κεντροαριστεράς, στην ομιλία του σε εκδήλωση στα Τρίκαλα.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής από το Μουσείο Τσιτσάνη για τις… «έξυπνες πόλεις», σε κοινή εκδήλωση με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος και ανήκει σε άλλον πολιτικό χώρο (Ν.Δ.).

Το γεγονός ήδη είχε προκαλέσει αντιδράσεις στελεχών του «κέντρου» τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο ο ίδιος ο Θεοδωράκης έδωσε απαντήσεις. «Εγώ δεν μπαίνω σε ταμπέλες, δεν κάνω κλισέ συγκεντρώσεις και γενικόλογες τοποθετήσεις» είπε «δεν μπαίνω σε κλειστά δωμάτια να μιλάω για διαδικασίες. Βγαίνω στην κοινωνία, μιλάω για τη ζωή η οποία είναι εκεί έξω. Και αυτό είναι η πολιτική, η ζωή έξω από τα κλειστά δωμάτια».

Συνεχίζοντας παραδέχθηκε τις δυσκολίες του νέου εγχειρήματος και έθεσε ένα χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να τηρηθεί μετά την εκλογή αρχηγού. «Ο νέος ηγέτης» είπε «θα έχει το στίγμα του και μέσα από ένα όργανο που θα υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση θα πρέπει να πάμε σε ένα Συνέδριο αρχών και θέσεων μέχρι την άνοιξη και εκεί να καταθέσουμε το σχέδιό μας».

Δεν απέκλεισε συνεργασίες με κανέναν και απόρησε πως κάποιοι το κάνουν. «Στόχος μας είναι να κυβερνήσουμε» είπε «και οφείλουμε εμείς να βάλουμε και στο δημόσιο διάλογο προεκλογικά μείζονος σημασίας ζητήματα. Και από εκεί, μέσα από συγκλίσεις, θα διαμορφωθούν και οι μετεκλογικές συνεργασίες».

Ακολούθησε συζήτηση με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Σωτηρίου για τις «έξυπνες πόλεις», με βασικούς εισηγητές τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Έδωσε το παρών το σύνολο σχεδόν της δημοτικής παράταξης Παπαστεργίου, στελέχη του Ποταμιού (Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα, Παναγιώτης Πιλάτος, Χρήστος Κωστούλης, Βασίλης Παπακώστας, Δημήτρης Δήμος κ.α.), στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Σούλα Μερεντίτη, Κώστας Φαμίσης, Λώρεν Κασσοπούλου, Σταύρος Τραγάνης κ.α.), του ΚΙΔΗΣΟ (Θωμάς Χαχάμης) κ.α..

Πηγή: trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου