ΤΡΙΚΑΛΑ

Ξεριζώθηκε δέντρο στην κεντρική πλατεία Τρικάλων. Λαμβάνει μέτρα ο δήμος

ξεριζώθηκε-δέντρο-στην-κεντρική-πλατ-331103

Ένας σφένδαμος ξεριζώθηκε κυριολεκτικά και ξαφνικά χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατειά Τρικάλων. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο άλλο δυσάρεστο απρόοπτο με τραυματισμό διερχόμενου, παρότι η κεντρική πλατεία είναι από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης των Τρικάλων.

Σήμερα από το πρωί κλιμάκια της γεωπονικής υπηρεσίας του δήμου και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας βρίσκονται στην κεντρική πλατεία, ώστε να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη με τον σφένδαμο και, κυρίως προχωρούν σε εργασίες με τα υπόλοιπα δέντρα της πλατείας, προκειμένου να αποφευχθεί νέο απρόοπτο. Να θυμίσουμε ότι πριν ένα χρόνο, εξαιτίας θεομηνίας (ισχυροί άνεμοι και βροχή) που είχε πλήξει την πόλη είχε ξεριζωθεί ένας πλάτανος και πάλι στην κεντρική πλατεία

Αυτή τη φορά η αιτία είναι άγνωστη προς το παρόν. Εικάζεται ότι το ριζικό σύστημα του δέντρου είχε πρόβλημα (ενδεχομένως είχαν σαπίσει οι ρίζες). Πάντως έχουν σταλεί δείγματα σε ειδικό εργαστήριο ώστε να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Την ίδια ώρα από το πρωί κλαδεύονται επί το αυστηρότερο τα υπόλοιπα δέντρα της πλατείας, ενώ τα συνεργεία έκοψαν ένα δέντρο, που παρουσίαζε προβλήματα. Από πέρυσι, που ξεριζώθηκε ο πλάτανος έχουν κοπεί άλλα τρία (3) δέντρα στην κεντρική πλατεία.

Πηγή: ΕΡΤ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου