ΤΡΙΚΑΛΑ

«Έργο… ζωγραφιά» για την Ευρώπη και διάκριση 12χρονης από τα Τρίκαλα

έργο-ζωγραφιά-για-την-ευρώπη-και-δ-468063

Στα 30 καλύτερα έργα που θα φιλοξενηθούν σε Έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος”, συμπεριλήφθηκε η ζωγραφιά μιας 12χρονης Τρικαλινής.

Πρόκειται για την μαθήτρια της Στ’ τάξης Δημοτικού Αθανασία Γιώτη, η οποία μετείχε στον Πανελλήνιο Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Θέμα του Διαγωνισμού “Η Ευρώπη αναλογίζεται το παρελθόν της και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον”, με την ζωγραφιά της 12χρονης να επιλέγεται μεταξύ 600 και πλέον έργων που στάλθηκαν στον Πανελλήνιο Παιδικό Διαγωνισμό, απ’ όπου προέκυψαν και τα καλύτερα για την ομότιτλη -του διαγωνισμού- έκθεση στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Να σημειωθεί ότι μέσα από τον ίδιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος, η μικρή Αθανασία είχε αποσπάσει πέρυσι τιμητικό δίπλωμα-βραβείο για ζωγραφιά της που έγινε κάρτα της Νεολαίας “ELPIDA YOUTH” του Ιδρύματος “Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη”, στο οποίο και ήταν αφιερωμένος ο Διαγωνισμός.

Η διάκριση, δε, της μικρής μαθήτριας είχε έρθει μέσα από μία ομάδα 14 παιδιών των Εικαστικών Εργαστηρίων “Προβίδα”, το σύνολο των οποίων είχε βραβευθεί για τα έργα και την συμμετοχή τους, μαζί με τον δάσκαλό τους, ζωγράφο Λάμπρο Προβίδα.

[thessaliatv.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου