ΤΡΙΚΑΛΑ

Τηλεφωνική εξαπάτηση 73χρονου για δήθεν τροχαίο

τηλεφωνική-εξαπάτηση-73χρονου-για-δήθε-484283

Θύμα απατεώνων έπεσε 73χρονος Τρικαλινός, ο οποίος φέρεται να κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έδωσε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην εμπλακεί συγγενικό του πρόσωπο σε δικαστικές περιπέτειες μετά από δήθεν τροχαίο ατύχημα.

Πρόκειται για μία ακόμη υπόθεση με τις τηλεφωνικές απάτες επιτηδείων οι οποίοι, προσποιούμενοι ακόμη και τους αστυνομικούς, πείθουν άτομα, κυρίως μεγάλης ηλικίας, να τους πληρώσουν προκειμένου να τους “απαλλάξουν” από οποιαδήποτε κατηγορία του οικείου τους προσώπου που φέρεται να ευθύνεται για τροχαίο συμβάν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 73χρονος κατήγγειλε ότι έχει παραδώσει ποσό που αγγίζει τις 40.000 ευρώ, συναλλαγή η οποία έγινε προ μερικών ημερών σε κεντρικό, μάλιστα, σημείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές φαίνεται να έχουν εντοπίσει την πηγή του τηλεφωνήματος στο εξωτερικό, με εμπλοκή -φυσικά- συνεργατών της σπείρας στην Ελλάδα. Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, ενώ παρά τη συνεχή εκστρατεία ενημέρωσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων, δυστυχώς υπάρχουν ακόμη άτομα που πείθονται από τους απατεώνες σε ανάλογες περιπτώσεις.

[thessaliatv.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου