Αγέλη λύκων, ξεκληρίζει κοπάδια αιγοπροβάτων σε χωριά των Τρικάλων

Τελευταία ενημέρωση: 2017-04-27, 11:22:55
Αγέλη λύκων, ξεκληρίζει κοπάδια αιγοπροβάτων σε χωριά των Τρικάλων

Αγέλη λύκων, που έκανε την εμφάνισή της & διαβιεί από πέρυσι ακόμα, στην περιοχή του Κόζιακα, αποθρασυμένη άρχισε τις επιθέσεις σε κοπάδια κτηνοτρόφων σε Τ.Κ. του Δήμου Πύλης στα ριζά του Κόζιακα.

Κάτοικοι της Πιαλείας μάλιστα ανέφεραν πως σε περιπατιτική τους εξόρμηση στη θέση “Καρυά”, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τρεις λύκους, τον περασμένο χειμώνα & χωρίς να χάσουν την ψυχραιμία τους, κατέφυγαν σε παρακείμενη καλύβα που υπήρχε στην περιοχή & στη συνέχεια ειδοποιώντας συγχωριανό τους ήρθε & τους παρέλαβε με το αγροτικό του.

Αγ. Βησσαρίωνας & Φιλύρα είναι τα χωριά όπου η αγέλη των λύκων έκανε αισθητή την παρουσία της, με τις επιθέσεις της να είναι όλο & πιο συχνές τώρα τελευταία. Στον Αγιο Βησσαρίωνα κατασπάραξε τρία πρόβατα, ενώ στην Φιλύρα ο απολογισμός είναι πολύ μεγαλύτερος με τον ιδιοκτήτη κτηνοτρόφο του κοπαδιού να μετρά δέκα φαγωμένα & έξι “πιασμένα” δηλαδή πνιγμένα.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος διατηρούσε το μαντρί του στη θέση “Λούτσα” της περιοχής της Φιλύρας, το οποίο ήταν & περιφραγμένο, χωρίς ωστόσο αυτό να σταθεί εμπόδιο στους λύκους. Μετά το ατυχές γεγονός ειδοποιήθηκε ο ΕΛΓΑ, υπάλληλος του οποίου κατέφθασε από τα Τρίκαλα, διενεργώντας επιτόπια αυτοψία, ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενες από το Νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις ενέργειες, για να αποζημιωθεί ο πληγείς κτηνοτρόφος.

ΠΗΓΗ: pylinews.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=