Η επίσκεψη του Μάριο Μόντι στα Μετέωρα με ξεναγό του την Άννα Διαμαντοπούλου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-03-03, 11:49:31
Η επίσκεψη του Μάριο Μόντι στα Μετέωρα με ξεναγό του την Άννα Διαμαντοπούλου

Στα Μετέωρα αναμένεται το Σαββατοκύριακο ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και Ευρωπαίος Επίτροπος Μάριο Μόντι. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύεται από την Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία είχε συνεργαστεί για πολλά χρόνια στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μάριο Μόντι είναι ένας από τους οραματιστές της Ενωμένης Ευρώπης, εκ των κορυφαίων οικονομολόγων του κόσμου, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως ως Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Υπηρεσιών, Τελωνείων και Φορολογίας από το 1995 έως το 1999 και στη συνέχεια ως Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού κατά την περίοδο 1999 έως 2004.

Έχει, επίσης, διατελέσει Πρύτανης και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Μποκόνι. Από το Νοέμβριο του 2011 υπηρετεί ως Ισόβιος Γερουσιαστής στην Ιταλική Γερουσία. Το 2011 κλήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας και ανέλαβε πρωθυπουργός με νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, μετά την παραίτηση του Πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Κυβέρνησε ως τον Απρίλιο του 2013.

Συμπεριλήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.

Πηγή: trikalavoice.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=