ΤΡΙΚΑΛΑ

Κατέρρευσε ψευδοροφή σε αίθουσα του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων [photos]

κατέρρευσε-ψευδοροφή-σε-αίθουσα-του-2ο-596623

Σοβαρά προβλήματα στεγανότητας παρουσίασε το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Τρικάλων, τρεις ημέρες μετά την επανέναρξη των μαθημάτων και την πενθήμερη διακοπή λειτουργίας όλων των σχολείων της πόλης, λόγω του παγετού και των έντονων χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν από την περασμένη Δευτέρα.

Αποτέλεσμα της συσσωρευμένης ποσότητας χιονιού στη σκεπή του σχολικού συγκροτήματος που άρχισε να λειώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ήταν να καταρρεύσει -σήμερα- τμήμα της ψευδοροφής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου, πλημμυρίζοντας το χώρο και προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, του φυσικού αερίου και φυσικά σε σχολικό εξοπλισμό.

Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές, με το νερό να στάζει όχι μόνο από την οροφή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αλλά και από άλλους χώρους του σχολικού συγκροτήματος, όπως της Γραμματείας του 2ου Γυμνασίου -όπου τηρείται το αρχείο- και το Γραφείο του διευθυντή της σχολικής μονάδας. Οξύμωρο είναι το γεγονός ότι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παραδόθηκε ανακαινισμένη το 2013, με ένα κόστος της τάξης των 200.000 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου Αριστείδης Λυμπίκης. Στο χώρο βρέθηκε για σχετική αυτοψία και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Βάσω Κάκλα (φωτό), ενημερώνοντας σχετικά την αρμόδια Σχολική Επιτροπή του Δήμου και τον εργολάβο συντήρησης σχολικών διδακτηρίων.

Παρά, δε, το προφανές πρόβλημα στεγανότητας του σχολικού συγκροτήματος, ο Δήμος Τρικκαίων, μετά από αυτοψία και της αρμόδιας αντιδημάρχου Έφης Λεβέντη, έσπευσε να ανακοινώσει ότι “αιτία ήταν απλώς ότι το νερό πάγωσε στις σωληνώσεις, εξαιτίας του χθεσινοβραδινού (!) παγετού…”. Όποια, ωστόσο, κι αν είναι η αιτία, το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου φαίνεται να χρήζει άμεσης συντήρησης, αφού πρόκειται για ένα κτίριο που χρησιμοποιείται από το 1974, ενώ εάν δεν προσέτρεχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, σήμερα δεν θα είχε γλιτώσει ούτε ηλεκτρονικός εξοπλισμός που υπήρχε στην αίθουσα (συσκευή προβολής διαφανειών κ.α.).

ert.gr

Με τους κουβάδες στα γραφεία και τα αρχεία του 2ου Γυμνασίου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου