ΔΙΕΘΝΗ

Tα πιο οικονομικά χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη

tα-πιο-οικονομικά-χιονοδρομικά-κέντρα-43107

Ποιος είπε ότι χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να κάνετε σκι εκτός Ελλάδας; Πέρα από τους καθιερωμένους ακριβούς προορισμούς της Ελβετίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας, υπάρχουν και πιο οικονομικοί.

Δείτε τους!

Για εκείνους που ο προϋπολογισμός τους δεν τους αφήνει και πολλά περιθώρια για σπατάλες, είναι δύσκολη η απόφαση ενός ταξιδιού εκτός Ελλάδας για σκι. Και βέβαια, τα οικονομικά δεδομένα στα περισσότερα σπίτια, δεν επιτρέπουν ταξίδια σε θέρετρα που χρεώνουν όσο… η δόση ενός δανείου για να σας δώσουν τη δυνατότητα να κατεβείτε τις χιονισμένες πλαγιές και να απολαύσετε μια ζεστή σοκολάτα στο σαλέ.

Μιλάμε κυρίως για τους φημισμένους αλπικούς προορισμούς της Ευρώπης, που έχουν καθιερωθεί ως ιδιαίτερα ακριβές επιλογές. Πέρα όμως από τις πίστες της Ελβετίας, της Αυστρίας και της Γαλλίας, υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές, με καλές υπηρεσίες και ποιοτικό χιόνι.

Δείτε του καλύτερους και πιο οικονομικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για σκι όπως τους παρουσιάζει το CNN.

Soldeu, Aνδόρρα

Ψηλά στα Πυρηναία, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία, η Ανδόρρα είναι μια ιδανική εναλλακτική λύση, αντί των ακριβών Άλπεων. Το Soldeu είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο θέρετρο του μικροσκοπικού αυτού κρατιδίου, με μια οικονομική εβδομαδιαία κάρτα (195 ευρώ) και με ημερήσιο εισιτήριο 43 ευρώ.

Και το καλύτερο από όλα: το εισιτήριο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή Grandvalira, με πρόσβαση και σε άλλα θέρετρα και με 204 χιλιόμετρα πιστών.

Η περιοχή ενδείκνυται και για οικογένειες, αν και υπάρχουν πολλά ζωντανά μπαρ στο χωριό Soldeu. Το θέρετρο είναι προσβάσιμο από τα οικονομικά αεροδρόμια του Perpignan στη νότια Γαλλία και της Girona στα βόρεια της Βαρκελώνης.

Πάσο για τα lift: 195 ευρώ για πέντε ημέρες.

Πληροφορίες: www.soldeu-andorra.com .

Nosal, Zakopane, Πολωνία

Στην Ευρώπη, «ανατολικά» σημαίνει φθηνά, ειδικά αν ψάχνετε για ένα προορισμό για σκι.

Το Zakopane εξηγεί την άγνωστη αξία της Πολωνίας ως μια αξιόλογη επιλογή για χειμερινά σπορ. Αυτή η τεράστια περιοχή, έχει πολλά διαφορετικά θέρετρα, με αναβατήρες για τους οποίους θα πρέπει να αγοράσετε διαφορετικά εισιτήρια.

Δεδομένου όμως ότι μπορείτε να κάνετε 15 διαδρομές με τον αναβατήρα στο Nosal για μόλις 12 ευρώ και 10 διαδρομές στο κοντινό Gubalowka με το ίδιο ποσό, είναι ιδιαίτερα οικονομικό να δοκιμάζετε διαφορετικές περιοχές, πηγαίνοντας από το ένα μέρος στο άλλο.

Για το συγκεκριμένο ταξίδι, προτείνονται τα οργανωμένα πακέτα, καθώς η μεταφορά μεταξύ των περιοχών, μπορεί να μη συμφέρει διαφορετικά.

Αν πάλι θέλετε να μείνετε σε ένα μέρος, σας προτείνουμε το Nosal που έχει τέσσερις καλές πίστες αρχαρίων και μια απότομη, «μαύρη» περιοχή για τους έμπειρους σκιέρ και snowboarders.

Οι πίστες είναι ανοικτές από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ., με προβολείς να φωτίζουν την περιοχή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Πάσο για τα lift: 12 ευρώ.

Πληροφορίες: www.zakopane-life.com .

Cerna Hora, Τσεχική Δημοκρατία

Στην Cerna Hora βρίσκεται η μεγαλύτερη ενιαία πίστα για σκι της χώρας, μια διαδρομή δύο χιλιομέτρων, που θα «δοκιμάσει» ακόμη και τους έμπειρους αλπικούς σκιέρ.

Όπως και στα περισσότερα θέρετρα της Ανατολικής Ευρώπης, οι τιμές για τους αναβατήρες είναι πολύ καλές: Το τριήμερο pass κοστίζει 66 ευρώ, κάνοντας το θέρετρο ιδανικό για ταξίδια τα Σαββατοκύριακα. Οι 14 πίστες είναι προσβάσιμες με μια «γόνδολα» 8 ατόμων.

Ένα ακόμη «ατού» της Cerna Hora, είναι ότι βρίσκεται κοντά στην λουτρόπολη Janské Lázně. Με θερμικές πισίνες και ένα γραφικό κέντρο, είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε μετά από μια μέρα ατέλειωτου σκι.

Πάσο 7 ημερών: 120 ευρώ. Τριήμερο πάσο, 66 ευρώ.

Πληροφορίες: www.cerna-hora.cz .

Bansko, Boυλγαρία

Η Βουλγαρία έχει τη φήμη του κορυφαίου προορισμού για τους σκιέρ που θέλουν καλό χιόνι και ωραία μπαρ, αλλά δεν διαθέτουν την οικονομική άνεση για να πάνε στην Ελβετία και την Ιταλία.

Περίπου 160 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σόφιας, στους πρόποδες της οροσειράς Pirin, το Μπάνσκο είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο θέρετρο της χώρας. Η περιοχή έχει εκσυγχρονιστεί τα τελευταία χρόνια, με αξιοπρεπή ξενοδοχεία και πολλά παραδοσιακά «mehana» (μπαρ και εστιατόρια), που σερβίρουν πιάτα της εξαιρετικής τοπικής κουζίνας, όπως πλούσιες σαλάτες, σούπες, κρέας και φυσικά κρασί και rakia (ρακή) της Βουλγαρίας.

Η περίοδος διαρκεί μέχρι τα μέσα Απριλίου, ανάλογα με τις χιονοπτώσεις.

Πενθήμερο πάσο: 140 δολάρια.

Πληροφορίες: www.banskoski.com .

CairnGorm, Σκωτία

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά υπάρχουν περιοχές στη Σκωτία που έχουν γίνει δημοφιλείς προορισμοί για σκι τα τελευταία χρόνια. Οι παγωμένοι χειμώνες και οι πυκνές χιονοπτώσεις, κάνουν το βουνό CairnGorm την τέλεια επιλογή, από το Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο.

Οι σκιέρ και οι snowboarders, κατεβαίνουν τις πλαγιές μεταξύ 9 π.μ. και 4 μ.μ., ανάλογα με το φως, σε 30 χιλιόμετρα πιστών, πάρκο για snowboard και πολλές cross-country πίστες.

Αξίζει να επισκεφτείτε το CairnGorm, ακόμη κι αν βρεθείτε στην πόλη του Εδιμβούργου, αν είστε διατεθειμένοι να κάνετε μια διαδρομή δυόμισι ωρών με το αυτοκίνητο προς τα βόρεια.

Είναι ένα χιονοδρομικό για αρχάριους και μέτριους σκιέρς ή αν θέλετε να δοκιμάσετε για πρώτη φορά αυτό το άθλημα, ώστε να δείτε αν σας αρέσει.

Τιμή πάσου: 40 ευρώ.

Πληροφορίες: www.cairngormmountain.org .

clickatlife.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου