ΤΑΞΙΔΙΑ

Αμερικανικό site βρήκε το καλύτερο σουβενίρ που μπορείς να αγοράσεις από κάθε χώρα [εικόνες]

αμερικανικό-site-βρήκε-το-καλύτερο-σουβε-295364

Επισκεπτόμενος μία ευρωπαϊκή πόλη, σίγουρα δεν πρόκειται να φύγεις από εκεί αν δεν διαλέξεις πρώτα σουβενίρ για τους δικούς σου ανθρώπους ή ακόμη και για σένα.

Μπρελόκ, τοπικά προϊόντα, κούπες, ρούχα και γλυκά είναι από τις πρώτες επιλογές που θα αναζητήσει κάποιος στα τουριστικά μαγαζάκια της κάθε χώρας

Ποιο προϊόν όμως είναι το πιο περιζήτητο και φημισμένο σε κάθε χώρα της Ευρώπης;

Η παρακάτω λίστα που δημοσίευσε γνωστό αμερικάνο site θα σου δώσει μία ιδέα για να μην ψάχνεις με τις ώρες για το καλύτερο σουβενίρ εκεί που θα πας.

Γερμανία: Ποτήρι μπύρας

Σε περίπτωση που δεν το ήξερες η μπύρα στην Γερμανία είναι πιο φθηνή από το νερό. Επειδή, λοιπόν, ένα κανονικό ποτήρι μπύρας δεν είναι ποτέ αρκετό, οι Γερμανοί είναι γνωστοί για τα μεγάλα ποτήρια μπύρας του, όπου μέσα σε αυτά μπορεί να χωρέσει ακόμη και ένα λίτρο.

Ιταλία: Δέρματα

Η Ιταλία είναι γεμάτη από μαγαζάκια με ποικιλία από δερμάτινα είδη… από τσάντες μέχρι και σημειωματάρια.
Η χώρα είναι πολύ γνωστή για την αγορά της όπως και για την καλή ποιότητα των δέρματών της.

Κροατία: Γλυκάκια σε σχήμα καρδιάς

Τα γλυκά αυτά είναι ουσιαστικά μικρά κεκάκια από αλεύρι, νερό, ζύμη και ζάχαρη που έχουν σχήμα καρδούλας και φωτεινά χρώματα, συνήθως κόκκινα.

Ολλανδία: Κεραμικά

Τα κεραμικά αυτά λέγονται “delftware” είναι ασπρομπλε φιγούρες και πήραν το όνομά τους από το χωριό Delft. Τα κεραμικά αυτά μπορούν αν είναι απλά για ντεκόρ είναι μέρος από σερβίτσιο (πιατάκια, κουταλάκια, φλυτζάνια).

Αυστρία: Γλυκά με τον Μότζαρτ

Τα Mozartkugel είναι κάτι σαν τρουφάκια, των οποίων των περιτύλιγμα έχει την εικόνα του πιο διάσημου Αυστριακού συνθέτη. Τα συγκεκριμένα σοκολατάκια πρωτοφτιάχτηκαν στο Σαλτζμπουργκ από τον Πολ Φουρστ.

Ρουμανία: Ξύλινα κουτάλια

Ουσιαστικά αυτά τα ξύλινα κουταλάκια που θα δεις να κρέμονται έξω από πολλά καταστήματα στην Ρουμανία είναι διακοσμητικά. Το ιδιαίτερο είναι τα διάφορα περίτεχνα σχέδια στις λαβές των κουταλιών, καθώς θα δεις από σχήματα ζώων μέχρι θρησκευτικά σύμβολα σε αυτά.

Ισπανία: Βεντάλια

Κάνοντας μία βόλτα στις μεγαλουπόλεις της Ισπανίας, σίγουρο θα προσέξεις τις περίτεχνες βεντάλιες που κρατούν οι Ισπανίδες. Ακόμη κι αν εσύ δεν τις χρησιμοποιείς, τα σχέδια τους ελίναι τόσο ωραία που θα μπορούσε να στολίσεις το σαλόνι σου με μία από αυτές.

Τουρκία: Τούρκικος καφές

Είναι πιο δυνατός και πιο γλυκός από τους καφέδες που σερβίρουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η πιο διάσημη μάρκα καφέ ακούει στο όνομα Κουρουκαβέτσι Μεχμετ Εφέντι (Kurukahveci Mehmet Efendi), ενώ μην ξεχάσει πριν αγοράσεις να δοκιμάσεις και έναν σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία εκεί.

Πολωνία: Κοσμήματα από κεχριμπάρι

Θα βρείτε εκεί πολλές μπουτίκ που πουλούν μοναδικά κοσμήματα κατασκευασμένα από ρητίνη δέντρων, τα οποία έχουν σκληρύνει και περάσει από νερό.

Η πόλη της Gdańsk φιλοξενεί ακόμη και μια διεθνή έκθεση με κομμάτια από κεχριμπάρι, όπου είναι συγκεντρωμένοι πάνω από 215 πωλητές.

Σουηδία: Αλογάκια

Χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα, τα άλογα ονομάζονται ουσιαστικά «Ντάλα», από την πόλη όπου κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, την Νταλάρνα.

Τα άσπρα ζωγραφισμένα άλογα θεωρούνται πλέον το ανεπίσημο σύμβολο της χώρας, και παρόλο που είναι δημοφιλή ως αναμνηστικά, πολλοί ντόπιοι τα έχουν και στα σπίτια τους. Να ξέρετε πως το κόκκινο άλογο είναι το πιο παραδοσιακό.

Πορτογαλία: κρασί (port wine)

Η γραφική κοιλάδα Duoro της Πορτογαλίας είναι ο μόνος παραγωγός στον κόσμο του συγκεκριμένου κρασιού.
Το port wine είναι ένα γλυκό κρασί το οποίο συνήθως καταναλώνεται μετά από γεύμα.

Ελλάδα: Ματάκια (για να μην σε ματιάζουν)

Πιστεύοντας στην γρουσουζιά και το μάτιασμα, τα ματάκια σε χρώμα μπλε- λευκό είναι από τα πιο δημοφιλή σουβενίρ μας.

Γαλλία: Τυρί Camembert

Πρόκειται για ένα κρεμώδες τυρί αγελαδινού γάλακτος που προέρχεται από τη βόρεια περιοχή της Νορμανδίας και είναι το ιδανικό συνοδευτικό για το γεύμα σου.

Ουκρανία: Μάλλινο κουβερτάκι

Το μαλλί που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των κουβερτών προέρχεται από πρόβατα που ζουν στα βουνά των Καρπαθίων και οι κουβέρτες παράγονται ακόμη με παλιομοδίτικο τρόπο: σε σπιτικό ξύλινο αργαλειό. Είναι εξαιρετικά μαλακές και ζεστές.

Τσεχία: Κρυστάλλινα ποτήρια

Τα κρύσταλλα τύπου μποέμ είναι γυαλιά που κατασκευάζονται στη Σιλεσία και τη Βοημία – εξ ου και το όνομά τους.
Το γυαλί έχει γνωστό για την όμορφη λεπτομέρεια, καθώς είναι σκαλισμένο στο χέρι. Είναι επίσης υψηλης ποιότητας και πιο ανθεκτικό από τα περισσότερα άλλα γυαλιά.

Ελβετία: Σοκαλάτα Lindt

Ο κάθε Ελβετός καταναλώνει ένα μέσο όρο 23 κιλά ελβετικής σοκολάτας ανά έτος, έναν εντυπωσιακό αριθμό που εξετάζει το μέγεθος της χώρας.

Η Ελβετία παρήγαγε πολλούς από τους μεγάλους της βιομηχανίας σοκολάτας, μεταξύ των οποίων και ο Ρούντολφ Λιντ, ένας σοκολατοποιός που γεννήθηκε στην Ελβετία και εφήυρε το 1879, μια μηχανή που άλλαξε για πάντα τον τρόπο παρασκευής της σοκολάτας. Η Lindt εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική για να κάνει την πλούσια την γεύσης της.

Νορβηγία: Τα παραδοσιακά πουλόβερ

Χάρη στο τσουχτερό τους κρύο, η Νορβηγία είναι γνωστή για την παραγωγή πλεκτών πουλόβερ υψηλής ποιότητας. Το Dale της Νορβηγίας είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές εμπορικό σήμα, καθώς αυτό το brand δημιούργησε τα περίπλοκα σχεδιασμένα πουλόβερ.

Αυτά τα πουλόβερ όχι μόνο φαίνονται ωραία, αλλά είναι και ζεστά όσο κρύο κι αν έχει.

Ουγγαρία: Tραπεζομάντιλα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ κεντήματος σε τραπεζομάντιλα που είναι δημοφιλή στην Ουγγαρία. Τα λουλούδια είναι ίσως το πιο κοινό σχέδιο, και κάνουν για μια όμορφη διακόσμηση. Θα βρεις πολλούς πωλητές στους δρόμους για να σου δείξουν την πραγμάτια τους, ακόμη και στα πιο μακρινά χωριά.

Αγγλία: Σοκολατένια αβγά

Τα περίφημα αυγά αυτά με κρέμας είναι πολύ περιζήτητα στην Αγγλία. Υπάρχουν πολλές μοναδικές γεύσεις που θα βρείτε εκεί που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.

Ιρλανδία: Πέτρες Ουίσκι

Αν πάτε στην Ιρλανδία, δοκιμάστε τις πέτρες ουίσκι, οι οποίες ουσιαστικά κρατούν ένα ποτήρι ουίσκι στη σωστή θερμοκρασία χωρίς να το αραιώνουν (όπως ο πάγος).

Κάντε ένα ταξίδι στο Connemara στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας και θα βρείτε πέτρες από το σπάνιο μάρμαρο που υπάρχει μόνο σε εκείνη την περιοχή της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου