ΤΑΞΙΔΙΑ

Μια επταήμερη εκδρομή – εμπειρία ζωής!

μια-επταήμερη-εκδρομή-εμπειρία-ζωής-321328

Ταξιδέψτε στη Ν. Ιταλία, στη Σικελία και στα Ελληνόφωνα χωριά, καταγράφοντας καταπληκτικές εικόνες

Έχετε σκεφτεί ότι θα μπορούσατε από ένα χωριό που μοιάζει σαν σκηνικό από παραμύθι, θυμίζοντας το καταφύγιο των Επτά Νάνων και της Χιονάτης, να βρεθείτε στο μουσείο Magna Grecia με τα υπέροχα μπρούτζινα αγάλματα, στη συνέχεια στην πόλη την οποία οι Φοίνικες και οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως σταθμό για τα ταξίδια τους, αλλά και στους ναούς των Ολύμπιων θεών;

Είναι μόλις ορισμένοι από τους μαγευτικούς προορισμούς, τους οποίους έχετε τη δυνατότητα, έχοντας πολυτελείς ανέσεις και με ιδιαίτερα προσιτό κόστος, να επισκεφθείτε, αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες και καταγράφοντας εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Αρκεί να προλάβετε να κλείσετε μία από τις θέσεις της 7ήμερης οδικής εκδρομής Ν. Ιταλία – Σικελία – Ελληνόφωνα Χωριά, που ετοίμασε το OPERA Travel & Tours.

Η εκδρομή ξεκινάει στις 22 Σεπτεμβρίου με πολυτελή πούλμαν. Από Ηγουμενίτσα θα ταξιδέψετε σε καμπίνες μέχρι το λιμάνι του Μπάρι και από εκεί για τις επόμενες ημέρες θα περνούν μπροστά από τα μάτια σας σκηνικά που θα σας καταπλήξουν.

Δείτε το Αλμπερόμπελο, μια πόλη στην περιοχή του Μπάρι της Ιταλίας γνωστή και σαν η «πρωτεύουσα των τρούλων», εξαιτίας των παραμυθένιων τρούλων του 15ου αιώνα, που έχει ανακηρυχθεί από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Περιηγηθείτε στο Μουσείο «Magna Grecia» όπου φυλάσσονται τα μπρούτζινα αγάλματα, περάστε από τα στενά της Μεσίνας και την Κεφαλού, με πέτρινα σοκάκια, αρχαία μνημεία, Σικελούς να παίζουν κιθάρα μέσα στα μαγαζιά τους και νεοκλασικά σπίτια με τις παραδοσιακές μπουγάδες στα μπαλκόνια.

Αναχωρήστε για το Παλέρμο, τη χτισμένη πόλη στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο και γνωρίστε την πλατεία του Δημαρχείου, την Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και το Παλάτσο Ρεάλε.

Στον Ακράγαντα, στην Κοιλάδα των Ναών θαυμάστε τον ναό της Ομόνοιας, την ελληνορωμαϊκή συνοικία, τον ναό του Ολυμπίου Διός με το άγαλμα του Άτλαντα, τους ναούς της Ήρας και των Διόσκουρων.

Συνεχίζεται για την Κατάνια, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO χάρη στην αποκατεστημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Το προπύργιο του φτωχού ιταλικού Νότου είναι γεμάτο αναπαλαιωμένα οικοδομήματα.

Ακολουθήστε στη συνέχεια τον δρόμο για την Ταορμίνα, μια πόλη μαγευτικού κάλλους από όπου θα μεταφερθείτε στην Calabria, και θα τη διασχίσετε ολόκληρη έως το πανοραμικό πέρασμα από την αρχαιοελληνική πόλη του Τάραντα.

Κάθε λεπτομέρεια αυτού του επταήμερου ταξιδιού έχει προγραμματίσει το OPERA Travel & Tours, με διαμονή σε ξενοδοχεία 4* αστέρων με ημιδιατροφή. Το συνολικό ποσό για το ταξίδι είναι μόλις 448 ευρώ το άτομο.

Για όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη μοναδική εμπειρία μπορείτε να επικοινωνήσετε:

OPERA Travel & Tours

(πρώην RAPOS TRAVEL)

NEA ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Κ. Καρτάλη 146 Βόλος

Τηλ/fax: 24210 35865

κιν. 6980280488

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου