ΤΑΞΙΔΙΑ

Τι δεν πρέπει να κάνετε με την κάρτα επιβίβασης στο αεροπλάνο

τι-δεν-πρέπει-να-κάνετε-με-την-κάρτα-επι-847090

Είστε στην πύλη και κρατάτε την κάρτα επιβίβασης. Είστε ενθουσιασμένοι με το μέρος που θα πάτε και δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι να φτάσετε εκεί για να μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τότε, τραβάτε μία φωτογραφία της κάρτας επιβίβασης και την δημοσιεύετε στο facebook. Άκακο, έτσι δεν είναι;

Μάλλον όχι.

Επειδή οι πληροφορίες που αναγράφονται στην κάρτα επιβίβασής σας αποκαλύπτει στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα από όσα νομίζετε.

Όπως εξηγεί μέσω πρόσφατης ανάρτησης το blog KrebsonSecurity, υπάρχουν ιστοσελίδες που μπορούν να διαβάσουν τα barcodes στην κάρτα επιβίβασής σας και να παρέχουν σε κάποιον άλλον πρόσβαση σε ταξιδιωτικές πληροφορίες, – τον αριθμό του τηλεφώνου σας καθώς και πληροφορίες όχι μόνο για τη συγκεκριμένη πτήση, αλλά και για τις μελλοντικές κρατήσεις με τον ίδιο αριθμό. Με την πρόσβαση στην κάρτα επιβίβασής σας, κάποιος μπορεί να αλλάξει τη θέση σας στο αεροπλάνο, να ακυρώσεις μελλοντικές πτήσεις και να αλλάξει τον αριθμό PIN του λογαριασμού σας.

Μπορεί να αγαπάτε τους φίλους σας, αλλά εμπιστεύεστε όσους γνωρίζετε στο Facebook δημοσιεύοντας ιδιωτικές πληροφορίες του ταξιδιού σας. Μάλλον όχι.

Huffington Post

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου