ΤΑΞΙΔΙΑ

Ξενοδοχεία στο Σαν Φρανσίσκο φιλοξενούν εκτός από τουρίστες και… μέλισσες

ξενοδοχεία-στο-σαν-φρανσίσκο-φιλοξεν-847784

Στο ξενοδοχείο Clift στο Σαν Φρανσίσκο, υπάρχουν πάνω από 370 δωμάτια και 100.000 μέλισσες που βουίζουν στην ταράτσα.

Ναι καλά, διαβάσατε, μέλισσες.

Γνωρίζοντας τις περιβαλλοντικές απειλές για την αισθητή μείωση του αριθμού των μελισσών σε όλο τον κόσμο, επτά ξενοδοχεία στο Σαν Φρανσίσκο, έχουν κατασκευάσει κυψέλες στις ταράτσες των κτιρίων τους. Η προσπάθεια αυτή ωφελεί επίσης τα ξενοδοχεία καθώς οι μέλισσες παράγουν μέλι για κοκτέιλ, για φαγητό αλλά και θεραπείες σπα. Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά περιβαλλοντικών προγραμμάτων σε ξενοδοχεία.

«Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, είναι πραγματικά για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την βιωσιμότητα» δήλωσε η Μελίσσα Φαρράρ, εκπρόσωπος του Fairmont στο Σαν Φρανσίσκο. «Δεν υπάρχει μόνο μία λύση, γι’ αυτό και θελήσαμε να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας. Είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για την διάσωση του πλανήτη».

Η Φάρραρ δήλωσε πως οι τέσσερις κυψέλες στην ταράτσα του κτιρίου φιλοξενούν περίπου 250.000 μέλισσες και παράγουν περίπου 1.000 κιλά μέλι ετησίως.

Η ιδέα αυτή δεν είναι νέα, αλλά η προσπάθεια αυξάνεται κάθε χρόνο.

Τα πρώτα μελίσσια της αλυσίδας ξενοδοχείων Fairmont χτίστηκαν στο Τορόντο και το Βανκούβερ το 2008. Από τότε δεκάδες άλλα έχουν εγκατασταθεί σε ξενοδοχεία από το Σιάτλ μέχρι την Κίνα και την Αφρική.

Αυτή τη στιγμή στο Σαν Φρανσίσκο υπάρχουν 7 ξενοδοχεία με κυψέλες στον τελευταίο όροφο.

Σε έξι από αυτά, ο άνθρωπος που ασχολείται με τις μέλισσες είναι ο Ρότζερ Γκάρισον, ένας σερβιτόρος στο W San Francisco που αποφάσισε να γίνει μελισσοκόμος.

Στο W, ο Γκάρισον, φροντίζει τις μέλισσες όπως και τους ανθρώπους, Μερικές φορές η δουλειά του είναι ανώδυνη. Άλλες πάλι, όχι. Οι μέλισσες τον τσιμπούν σχεδόν καθημερινά. «Είναι σαν να παίρνεις μια βιταμίνη καθημερινά» δήλωσε.

Αλλά η ανταμοιβή είναι μεγάλη. Πέρυσι, το ξενοδοχείο παρήγαγε 300 κιλά μέλι. Ο Γκάρισον φροντίζει τις μέλισσες. Είπε πως έχουν ένα φυσικό σύστημα GPS που τους επιτρέπει να πετούν πάνω από τον 32ο όροφο μέχρι και 2 μίλια καθημερινά για τη γύρη και βρίσκουν πάλι το δρόμο τους για την κυψέλη. «Υπάρχουν πολλοί κήποι στο Σαν Φρανσίσκο που δεν είναι ορατοί με το μάτι, αλλά είναι ορατοί για τις μέλισσες» πρόσθεσε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου