ΤΑΞΙΔΙΑ

Διπλάσιοι ταξιδιώτες λόγω Πάσχα ~ Εορταστικές αποδράσεις

διπλάσιοι-ταξιδιώτες-λόγω-πάσχα-εορτ-14378

Περισσότεροι Βολιώτες πραγματοποιούν εξορμήσεις σε ελληνικούς προορισμούς και βαλκανικές χώρες

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των Βολιωτών για τις εορταστικές αποδράσεις λόγω Πάσχα, με την Κέρκυρα και τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, να κατέχουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των φίλων των ταξιδιών.

Η εικόνα που παρουσιάζει η φετινή πασχαλινή κίνηση είναι σαφώς καλύτερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ όπως όλα δείχνουν, συνέβαλαν αποφασιστικά οι καλές καιρικές συνθήκες, οι οποίες έστρεψαν το ενδιαφέρον διπλάσιων ταξιδιωτών, σε σχέση με πέρσι, στην κατεύθυνση της εορταστικής απόδρασης.

Πολλοί κινήθηκαν προς την Κέρκυρα, τα νησιά, την Πάρο, την Πελοπόννησο, την Χαλκιδική και τη Σύρο, ενώ ελάχιστοι επέλεξαν να εκδράμουν εκτός Ελλάδος, με πρώτη επιλογή τις βαλκανικές χώρες.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια γραφείου ταξιδιών, υπογραμμίζει ότι «η φετινή πασχαλινή κίνηση θυμίζει τα δεδομένα άλλων εποχών. Πολλές οικογένειες κινήθηκαν με τα δικά τους Ι.Χ. σε διάφορους προορισμούς, για οικονομικούς λόγους, ενώ παράλληλα αρκετοί εκδρομείς, κινήθηκαν οργανωμένα με γκρουπ».

Οι καλές καιρικές συνθήκες συνέβαλαν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος πολλών Βολιωτών, παρά τους αρχικούς δισταγμούς, οι οποίοι οφείλονταν στην ευμετάβλητη διάθεση του καιρού, που ήταν ευδιάκριτη μέχρι πρότινος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών, επέλεξε κοντινούς προορισμούς, με το λιγότερο δυνατό κόστος, το οποίο κυμάνθηκε κατά μέσο όρο μεταξύ 200 και 300 ευρώ για τετραήμερη διαμονή, ανά άτομο.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της κ. Κορωναίου, διπλάσια άτομα αποφάσισαν να ταξιδέψουν εκτός Βόλου λόγω των εορτών, προκειμένου να αποφορτιστούν από τα προβλήματα της καθημερινότητας, να αλλάξουν παραστάσεις και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους με χαρούμενες εικόνες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου