ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πασχαλινός προορισμός η Σκιάθος

πασχαλινός-προορισμός-η-σκιάθος-30985

Την άλλη όψη της κοσμοπολίτισσας Σκιάθου, το κατανυκτικό κλίμα, τα ήθη και έθιμα του Πάσχα θέτει στο επίκεντρο ο δήμος Σκιάθου μέσω της πανελλήνιας ενημερωτικής πρωτοβουλίας που αναπτύσσεται, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων τουριστών.

Η Σκιάθος αποτελεί χαρακτηριστικό πασχαλινό προορισμό για τους Ελληνες, αφενός διότι η συγκεκριμένη περίοδος συνήθως συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, όπου το νησί «μεταμορφώνεται» ριζικά και αφετέρου γιατί το Πάσχα στη Σκιάθο χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη εθιμοτυπία που σπάνια συναντάται στην ελληνική επικράτεια.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά έθιμα του νησιού είναι η ακολουθία του επιτάφιου θρήνου που αρχίζει στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και τελειώνει στις 5 το πρωί. Αυτό ισχύει μόνο για της εκκλησίες της πόλης, στο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η ακολουθία αρχίζει στις 7 μ.μ. Με το πέρας της ακολουθίας αρχίζει η περιφορά των επιταφίων, ενώ η Θεία Λειτουργία του Μ. Σαββάτου τελείται το μεσημέρι, λόγω της αγρυπνίας του επιταφίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου