ΤΑΞΙΔΙΑ

Πληρότητα 90% στα καταλύματα της χερσαίας Μαγνησίας

πληρότητα-90-στα-καταλύματα-της-χερσαία-54689

Ικανοποιητική η εικόνα ενόψει 25ης Μαρτίου για τους ξενοδόχους οι οποίοι ωστόσο ανησυχούν λόγω των διεθνών γεγονότων

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται από τους ξενοδόχους της Μαγνησίας η τουριστική κίνηση που παρατηρείται ενόψει της 25ης Μαρτίου, με τα ποσοστά πληρότητας σε Πορταριά, Βόλο και Μακρινίτσα να αγγίζουν το 90% και στο υπόλοιπο Πήλιο το 60% σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Διαθέσιμα καταλύματα υπάρχουν πάντα για τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής, ενώ όπως εκτιμούν οι επαγγελματίες, είναι εμφανής η ανάγκη του κόσμου να ταξιδέψει σε τουριστικούς προορισμούς, επωφελούμενος του τριημέρου. Παράλληλα, ωστόσο, είναι διάχυτος ο προβληματισμός των ξενοδόχων με φόντο τα τελευταία δραματικά γεγονότα στις Βρυξέλλες, που έχουν συγκλονίσει τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογραμμίζει ότι «είναι ικανοποιητικά τα ποσοστά πληρότητας ενόψει της 25ης Μαρτίου στην περιοχή μας και για μια ακόμη φορά οφείλουμε να εξάρουμε τις προσφορές και τις προτάσεις των ξενοδόχων, προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες».

Ο ίδιος επαγγελματίας υπογραμμίζει παράλληλα ότι η τουριστική κίνηση δεν έχει επηρεαστεί μέχρι στιγμής από τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στις Βρυξέλλες, αλλά είναι διάχυτος ο φόβος για ενδεχόμενη μείωση του τουρισμού σε διεθνές επίπεδο. «Επιπτώσεις υπάρχουν πάντα στον τουρισμό και γενικώς επηρεάζεται ο τουρισμός λόγω του κλίματος τρομοκρατίας που υπάρχει διεθνώς, διότι δημιουργείται ανασφάλεια στους φίλους των ταξιδιών» όπως επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης, για να προσθέσει ότι «είναι πάντα ανησυχητικό κάθε τρομοκρατικό χτύπημα, διότι θεωρούμε ότι κάθε εξέλιξη που σημειώνεται, είναι δίπλα μας».

Σε πρώτη εκτίμηση κάθε τρομοκρατικό χτύπημα και η συνεπακόλουθη ανασφάλεια που προκαλείται στον κόσμο, έχουν αντίκτυπο στον τουρισμό. «Δεν έχει άμεση επίπτωση στην Ελλάδα, αλλά επηρεάζει άμεσα τη διαχείριση του τουρισμού, διότι οι τουρίστες καθίστανται περισσότερο διστακτικοί έως ότου επιλέξουν κάποιον προορισμό» όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Μαγνησίας. Ο ίδιος σημειώνει παράλληλα ότι είναι σημαντική η εξεύρεση λύσης στο μεταναστευτικό ζήτημα, προκειμένου να εξελιχθεί με θετικό πρόσημο και ανοδική τάση η φετινή σεζόν.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι η χρονιά θα εξελιχθεί θετικά εάν επέλθει ηρεμία και σταθερότητα σε όλους τους τομείς. «Ως χώρα δεν μας επηρεάζει άμεσα το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες αλλά έχει ενδεχομένως αντίκτυπο στον παγκόσμιο τουρισμό και την ψυχολογία του κόσμου». Ο ίδιος επαγγελματίας εκτιμά ότι θα είναι καλή η φετινή τουριστική χρονιά για τη Σκιάθο, ενώ ευελπιστεί ότι οι δείκτες των αφίξεων από το εξωτερικό θα σημειώσουν άνοδο, όταν διευθετηθούν τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας.

Ανάλογες απόψεις διατυπώνει, παράλληλα, ο Κώστας Ευσταθίου, τουρ οπερέιτορ και ξενοδόχος της Αλοννήσου, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι «αν τα φαινόμενα τρομοκρατίας επαναληφθούν, θα υπάρξει πρόβλημα στον τουρισμό».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Ευσταθίου επισημαίνει ότι έχει επηρεάσει σε κάποιο ποσοστό την τουριστική κίνηση, γεγονός το οποίο είναι εμφανές στη ροή των κρατήσεων, η οποία χαρακτηρίζεται «συγκρατημένη» από τον ίδιο. Σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση του κ. Ευσταθίου, ωστόσο, θα εξελιχθεί θετικά η φετινή τουριστική σεζόν, ενώ ο ίδιος εκφράζει την αισιόδοξη άποψη ότι θα γεμίσουν οι πτήσεις από το εξωτερικό, ακόμη και την τελευταία στιγμή, εφόσον καταστεί κατανοητό από όλους, ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου