ΤΑΞΙΔΙΑ

Τρεις νέες πτήσεις από Αγγλία

τρεις-νέες-πτήσεις-από-αγγλία-119965

Προστίθενται τη φετινή σεζόν στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου – Ικανοποίηση από τουριστικούς πράκτορες των νησιών

Σε περαιτέρω αύξηση της κίνησης από τη βρετανική αγορά προσβλέπουν οι επαγγελματίες των νησιών, με δεδομένη την προσθήκη τριών νέων απευθείας πτήσεων από την Αγγλία στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο, η φετινή σεζόν θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, με αυξητική τάση από τη βρετανική, τη σκανδιναβική και την ιταλική αγορά, υπό την προϋπόθεση ότι θα δεν θα σημειωθούν αλλαγές ή απρόοπτα στο πεδίο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η διεύρυνση του προγράμματος των πτήσεων και η σύνδεση της Σκιάθου με όλες σχεδόν τις αγγλικές πόλεις που διαθέτουν αεροδρόμια, θα αποβούν προς όφελος των νησιών στο σύνολό τους, ενώ όπως αναφέρουν ξενοδόχοι της Σκοπέλου, όταν είναι γεμάτα τα αεροπλάνα, οι ξένοι τουρίστες κατευθύνονται και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων.

Η μέχρι τώρα εικόνα είναι ενθαρρυντική και όπως αναφέρει ο Αλέκος Ευσταθίου, τουριστικός πράκτορας της Σκιάθου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μέχρι στιγμής σημειώνεται σταθερή ροή στις κρατήσεις και έχει παρέλθει το προσωρινό «πάγωμα» που είχε σημειωθεί λόγω των διεθνών γεγονότων και τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι. Η τάση είναι αυξητική και αναμένεται θετικό πρόσημο στην ροή των ξένων επισκεπτών της τουριστικής περιόδου, με τους Αγγλους να διατηρούν την πρώτη θέση μεταξύ των ένθερμων φίλων του νησιού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Ευσταθίου αναμένεται άνοδος 5% στην κίνηση της νέας σεζόν από την Αγγλία, ενώ παράλληλα υπάρχει ευοίωνη εικόνα τόσο από τη σκανδιναβική, όσο και από την ιταλικά αγορά. Ο ίδιος επαγγελματίας διατηρεί την αισιοδοξία του σχετικά με τη νέα σεζόν, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι για να επιβεβαιωθούν στην πράξη τα προαναφερθέντα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εσωτερική ηρεμία και σταθερότητα, διότι ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν, το οποίο επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, επισημαίνει ότι όσο περισσότερες πτήσεις προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες, από διάφορους προορισμούς, τα οφέλη που προκύπτουν είναι πολλά για τη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο σύνολό τους. Παράλληλα ο κ. Κουκουλάκης τονίζει ότι η φετινή χρονιά είναι καλή και διαφαίνεται αύξηση στην κίνηση από το εξωτερικό, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν σε άλλες χώρες αλλά είναι αναγκαία η διατήρηση του κλίματος σταθερότητας, προκειμένου να επιβεβαιωθούν στην πράξη τα προαναφερθέντα. Η σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο αλλά όπως σημείωσε ο ίδιος, πρέπει να γίνουν κινήσεις προκειμένου να ενδυναμωθούν ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος. Γι αυτό το λόγο άλλωστε, θα φιλοξενηθούν ξένοι δημοσιογράφοι από διάφορες χώρες του εξωτερικού στη διάρκεια του Μαΐου, προκειμένου να ενδυναμωθεί η εικόνα του νησιού διεθνώς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής της Σκοπέλου, Μάκης Περδικάρης, χαρακτηρίζει ιδιαίτερα θετική την προσθήκη των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου τη φετινή σεζόν, ενώ όπως εκτιμά ο ίδιος θα κυμανθεί σε θετικά επίπεδα η τουριστική κίνηση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο. Παράλληλα ο κ. Περδικάρης, ως τουριστικός πράκτορας, συμμετείχε σε διεθνή έκθεση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη, προωθώντας τη Σκόπελο στο εξωτερικό. Οπως αναφέρει ο ίδιος εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τουριστικούς πράκτορες της γείτονος χώρας, προκειμένου να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τη Σκόπελο και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να επισκεφτούν το νησί στη διάρκεια της σεζόν. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής προβολής τονίζει ότι είναι σημαντική η ενδυνάμωση των παραδοσιακών αγορών, όπως η Αγγλία, με επιπλέον πτήσεις, το άνοιγμα σε νέες, αλλά και η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί πύλη εισόδου από το εξωτερικό.

Σχολιάζοντας τις νέες πτήσεις που έχουν προστεθεί από την Αγγλία, ο επιχειρηματίας της Αλοννήσου Κώστας Ευσταθίου, τονίζει ότι θα ενισχύσουν την τουριστική κίνηση από το εξωτερικό, γιατί στόχος των εταιριών είναι να έρχονται γεμάτες οι πτήσεις. Παρά το αβέβαιο οικονομικό σκηνικό, που επηρεάζει όλους τους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών του τουρισμού, ο τουριστικός πράκτορας και ξενοδόχος της Αλοννήσου, επισημαίνει ότι είναι θετικά τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό, και εκτός απροόπτου, θα είναι καλή η νέα σεζόν, με αυξητική τάση από την Αγγλική, Σκανδιναβική και Ιταλική αγορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου