ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τουριστικό ενδιαφέρον από Ινδία – Άνοιγμα σε Ρωσία και Γαλλία

τουριστικό-ενδιαφέρον-από-ινδία-άνο-123909

Πρόταση προβολής της Αλοννήσου στη μακρινή χώρα από μεγάλο ελληνικό ταξιδιωτικό οργανισμό

Εντείνονται οι προσπάθειες για διεθνές τουριστικό άνοιγμα της Αλοννήσου, μέσω προωθητικών ενεργειών και της συμμετοχής του νησιού σε εκθέσεις του εξωτερικού, ενώ παράλληλα, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για παρουσίαση του συγκεκριμένου προορισμού από μεγάλο ελληνικό ταξιδιωτικό προορισμό στη μακρινή Ινδία. Η πρόσκληση για παρουσίαση της Αλοννήσου ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ινδική αγορά συγκαταλέγεται στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες του κόσμου και διαθέτει πολλούς φίλους των ταξιδιών, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν την Ευρώπη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι προοπτικές υλοποίησης της τουριστικής παρουσίασης του νησιού στη μακρινή Ινδία διερευνώνται από τους αρμόδιους για τα ζητήματα προβολής της Αλοννήσου, ενώ στο μεταξύ, έχει καταρτιστεί το πλάνο των δράσεων που θα υλοποιηθούν τη φετινή χρονιά.

Κορυφαία θέση μεταξύ των δράσεων, που προτίθεται να υλοποιήσει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Αλοννήσου, κατέχουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με επίκεντρο τον καταδυτικό και το γαμήλιο τουρισμό, σε συνάρτηση με τις περιπατητικές διαδρομές.

Στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Αλοννήσου για το 2016 συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή του νησιού στις παρακάτω εκθέσεις του εξωτερικού: Βρυξελλών 4-8 Φεβρουαρίου, Βερολίνου 9-13 Μαρτίου, Χέρντιγκ Δανίας 26-28 Φεβρουαρίου, Μιλάνου 11-13 Φεβρουαρίου, Ρίμινι 13-15 Οκτωβρίου.

Επιπροσθέτως το νησί θα συμμετάσχει σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού μέσω του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αντίστοιχα, προκειμένου να διασφαλιστεί η προβολή με το μικρότερο δυνατό κόστος. Το νησί θα συμμετάσχει, ειδικότερα, στην έκθεση The Meetings show του Λονδίνου, μέσω του ΕΟΤ, η οποία προγραμματίζεται στο διάστημα μεταξύ 14 και 16 Ιουνίου.

Στο πλάνο των διεθνών εκθέσεων που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή του Δήμου Αλοννήσου, μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καταγράφονται κομβικά σημεία του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη όπως η Ρουμανία, η Ρωσία, η Γαλλία, η Κύπρος, αλλά και η Πολωνία.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αλοννήσου θα δώσει το «παρών» στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις TΤR-Spring Edition που προγραμματίζεται στο Βουκουρέστι, μεταξύ 25-28 Φεβρουαρίου ή την TTR-Autumn Edition που θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι, το Νοέµβριο του 2016. Επίσης στο πρόγραμμα προβολής της φετινής χρονιάς καταγράφονται η MITT της Μόσχας, 23-26 Μαρτίου και η αντίστοιχη που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη τον Απρίλιο του 2016, η Γαλλική έκθεση Salon Mondial du tourism που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, 17-20 Μαρτίου, καθώς επίσης το «Ταξίδι» της Λευκωσίας, που προγραμματίζεται το δίμηνο Απρίλιος – Μάιος του 2016.

Στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Αλοννήσου, καταγράφεται επίσης η πρόθεση συμμετοχής στο TTG WARSAW της Βαρσοβίας, το Νοέμβριο του 2016 ή το GRECKA PANORAMA, αντίστοιχα, τη διεθνή τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί επίσης στη Βαρσοβία, το Δεκέμβριο του 2016.

Στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Αλοννήσου, το οποίο καταρτίστηκε σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων Τουρισμού του Δήμου, την MTC Group, τίθενται στο επίκεντρο πρωτοποριακοί τρόποι προβολής χαμηλού κόστους με πόλους τις ειδικές μορφές τουρισμού και την οικολογία.

Στο πλαίσιο αυτό καταγράφονται η δημιουργία πρωτότυπων ιστοριών με επίκεντρο τη χλωρίδα και πανίδα του νησιού και αναζήτηση συνεργειών με σχολές γραφιστικής, την αναζήτηση συνεργειών με εξειδικευμένα ΜΜΕ από εξωτερικό ώστε να τονιστούν τα ειδικά ενδιαφέροντα, καθώς επίσης η οργάνωση εξειδικευμένου ταξιδιού με πράκτορες και δημοσιογράφους με επίκεντρο ανάλογες δράσεις, οι οποίες θα προβληθούν διεθνώς και η συμμετοχή σε road shows, δηλαδή σε προγραμματισμένες συναντήσεις με πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου