ΤΑΞΙΔΙΑ

Αμερικανοί σπουδαστές στο Πήλιο

αμερικανοί-σπουδαστές-στο-πήλιο-129610

Πρωτοβουλίες επαγγελματιών για την ανάπτυξη των υπαίθριων τουριστικών δραστηριοτήτων στο Πήλιο

Δεκάδες Αμερικανοί και Γερμανοί λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού αναμένεται να επισκεφτούν το Πήλιο στη διάρκεια της νέας σεζόν, από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο, μεταξύ των οποίων καταγράφονται 22 σπουδαστές Αμερικάνικου Κολλεγίου. Οι προοπτικές που δημιουργούνται στο συγκεκριμένο πεδίο είναι σημαντικές, ενώ η ανάπτυξη θεσμικού πλαισίου και η ανάληψη πρωτοβουλιών μεγαλύτερης προβολής της Ελλάδας και του Πηλίου ως τουριστικού προορισμού για υπαίθριες δραστηριότητες, είναι το βασικό αίτημα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ, τα ζητήματα που απασχολούν το συγκεκριμένο κλάδο, συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησαν πρόσφατα επαγγελματίες που αναπτύσσουν εναλλακτικές δράσεις τουρισμού.

Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις περιπατητικές διαδρομές, τις καταδύσεις, το καγιάκ, το ποδήλατο και άλλες συναφείς δράσεις, συζήτησαν τα κοινά ζητήματα που τους απασχολούν και τα οποία θα θέσουν υπόψη της αν. υπουργού Τουρισμού κ. Κουντουρά, κατά την επίσκεψή της στο Βόλο, το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Βαραλής, συνοδός βουνού, «ψυχή» του hellassmile.gr, επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό να γίνει καταγραφή των επιχειρήσεων τουρισμού υπαίθριων τουριστικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ελλάδα και την περιοχή μας και να δημιουργηθεί μητρώο, για να γνωρίζουμε ποιες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται νόμιμα και ποιες παράνομα στο συγκεκριμένο χώρο».

Παράλληλα, υπάρχουν δεκάδες αιτήματα τα οποία διατυπώνονται από τους επαγγελματίες και επικεντρώνονται σε θέματα υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό καταγράφονται τα αιτήματα διευκόλυνσης της μετακίνησης στους χώρους των υπαίθριων δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα η κατασκευή ειδικών ραμπών, για να διευκολύνεται η πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην θάλασσα.

Ενισχυτικά ως προς τα προαναφερθέντα εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει η δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στον Παγασητικό, δεδομένου ότι θα αναπτυχθούν οι υπαίθριες θαλάσσιες δραστηριότητες που είναι ζητούμενο από όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τουριστικό πεδίο.

Η καταγραφή των επιχειρήσεων υπαίθριων τουριστικών δραστηριοτήτων και η δημιουργία μητρώου, εκτιμάται ότι θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και την περαιτέρω ανάπτυξη ενός πεδίου που έχει σημαντικές προοπτικές.

Οπως επισημαίνει ο κ. Βαραλής «οι υπαίθριες τουριστικές δραστηριότητες είναι ένας τομέας ο οποίος μπορεί να αναπτυχθεί και είναι σύμφυτος με το προφίλ του Πηλίου, της περιοχής μας και της Ελλάδας γενικότερα, και μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου».

Παράλληλα, ο ίδιος επιχειρηματίας, ο οποίος συμμετείχε στην παραπάνω συνάντηση, επισημαίνει ότι «η ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα μπορεί να δώσει άλλη πνοή σε περιοχές όπως η δική μας, γιατί όσοι επιλέγουν τις υπαίθριες τουριστικές δραστηριότητες, έρχονται στην περιοχή μας άνοιξη και φθινόπωρο, προκειμένου να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες».

Ο ίδιος επαγγελματίας εκτιμά ότι θα συνεχιστεί και φέτος, με αδιατάρακτους ρυθμούς η έλευση Γερμανών και Αμερικανών τουριστών στην περιοχή μας, ενώ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει, εντάσσεται η επίσκεψη των Αμερικανών σπουδαστών στην Ελλάδα αλλά και τη Μαγνησία, προκειμένου να περιηγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και να μετάσχουν σε περιπατητικές διαδρομές. Βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου πεδίου, ωστόσο, είναι η διατήρηση του κλίματος πολιτικής σταθερότητας, όπως επισημαίνουν από κοινού οι επαγγελματίες του τουρισμού και ταυτόχρονα η ανάπτυξη συντονισμένων πρωτοβουλιών, οι οποίες κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου