ΤΑΞΙΔΙΑ

Πολυτελής πλωτή πολιτεία έδεσε στο λιμάνι του Βόλου

πολυτελής-πλωτή-πολιτεία-έδεσε-στο-λι-135308

Κατέπλευσε χθες το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica με 1.207 επιβάτες

Βλέμματα θαυμασμού απέσπασε, για μια ακόμη φορά το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica που κατέπλευσε νωρίς χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 1.207 επιβάτες και 566 άτομα που απαρτίζουν το πλήρωμα του πλοίου. Το εντυπωσιακό, συνολικού μήκους 220 μέτρων κρουαζιερόπλοιο, το οποίο φέρει σημαία Ιταλίας, κατέπλευσε στις 8 περίπου το πρωΐ στο λιμάνι του Βόλου, απ’ όπου απέπλευσε στις 7 το απόγευμα, για την επόμενο προορισμό του.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το κυκλικό ταξίδι του πλοίου, που προσέγγισε για μια ακόμη φορά το λιμάνι του Βόλου, ακολουθεί το δρομολόγιο Σαβόνα, Νάπολη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Βόλος, Πειραιάς, Τραμπάνη, Μασσαλία, με επιστροφή, αντίστοιχα, στη Σαβόνα.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στο Βόλο, οι επιβάτες κινήθηκαν προς τα Μετέωρα και τις Μηλιές, μέσω οργανωμένων εκδρομών, ενώ πολλοί παρέμειναν στην πόλη, προκειμένου να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας, και το εμπορικό κέντρο. Παράλληλα, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από πολλούς τουρίστες, για την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, τις οποίες επισκέφτηκαν.

Η πλωτή πολιτεία μετέφερε Ιταλούς, Γάλλους, Γερμανούς τουρίστες, καθώς επίσης δεκάδες ακόμη ένθερμους φίλους της κρουαζιέρας, από διάφορες χώρες του κόσμου.

Τους ξένους επισκέπτες υποδέχτηκαν εργαζόμενοι του Info Center του Δήμου Βόλου, οι οποίοι διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, χάρτες και πληροφορίες, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η ολιγόωρη παραμονή τους στην περιοχή μας.

Στο μεταξύ, ναυτικοί και τουριστικοί πράκτορες της περιοχής μας, εκτιμούν ότι η χρονιά που πέρασε ήταν ικανοποιητική από την άποψη της άφιξης των κρουαζιερόπλοιων, ενώ εκφράζουν παράλληλα τη βεβαιότητα ότι τα δεδομένα της νέας τουριστικής χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, θα εξελιχθούν στα ίδια επίπεδα, με τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων να διατηρούνται σταθερές σε όλη τη διάρκεια του.

Στο μεταξύ, όπως όλα δείχνουν, ο Βόλος εδραιώνει τη θέση του μεταξύ των σταθερών, πλέον, προορισμών για κρουαζιερόπλοια, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον από δεκάδες ξένες εταιρίες, προκειμένου να προστεθούν στη λίστα των νέων αφίξεων, που καταρτίζεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου