ΤΑΞΙΔΙΑ

Πέντε μέρη της Ελλάδας με εκπληκτική θέα

πέντε-μέρη-της-ελλάδας-με-εκπληκτική-θ-136093

Στην Ελλάδα τα μέρη για να απολαύσει κανείς μια όμορφη θέα, από την ανατολή του ήλιου, μέχρι ένα ηλιοβασίλεμα είναι πάρα πολλά. Σε νησιά και βουνά, διαθέτει τόσες γωνιές με απαράμιλλη θέα που το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να τα εξερευνήσει.

Δείτε μόνο πέντε από τα πολλά μαγευτικά μέρη της χώρας μας που σε κάνουν να ταξιδεύεις…

Εξάνθεια Λευκάδας

Ένα μέρος, όχι άγνωστο για τους κατοίκους του νησιού, ωστόσο ένα μικρό μυστικό που δεν ήξεραν μέχρι και πριν μερικά χρόνια πολλοί φανατικοί επισκέπτες της Λευκάδας. Πρόκειται για το χωριό Εξάνθεια στην ορεινή Λευκάδα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το γνωστό Κάθισμα με μια μοναδική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Πριν από λίγα χρόνια άνοιξε εκεί και ένα εστιατόριο, που μοιάζει σαν ένα μπαλκόνι στο Ιόνιο πάνω από τα σύννεφα και έκανε το σημείο ακόμη πιο γνωστό σε όσους δεν το ήξεραν για ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα.

Χαράδρα του Βίκου, θέση Οξυά

Μια από τις καλύτερες θέσεις για να απολαύσει κανείς την Χαράδρα του Βίκου. Βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Μονοδένδρι, στα Ζαγοροχώρια, στο νομό Ιωαννίνων και η θέα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα σε όποιον βρεθεί εκεί χωρίς η φωτογραφία να μπορεί να αποτυπώσει το πραγματικό κάλλος. Κάθε εποχή του χρόνου έχει τη δική της μοναδική ομορφιά, ενώ αν βρεθείτε στο σημείο καλύτερα να πάτε ως το μεσημέρι.

Καλντέρα, Σαντορίνη

Από τα πιο γνωστά και πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψουν τη μαγευτική θέα απ’ αυτό το μέρος της Ελλάδας. Απέραντο γαλάζιο και καλοκαιρινή αύρα σε κάνουν να θέλεις να επιστρέφεις έστω για λίγες μέρες κάθε χρόνο…

Παλιός Παντελεήμονας, Πιερία

Φωτογραφία: Θοδωρής Αθανασιάδης

Με θέα το κάστρο του Πλαταμώνα και την ενιαία ακτή Παντελεήμονα-Σκοτίνας η εικόνα είναι μαγική. Ένα πραγματικό μπαλκόνι στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου που αποδεικνύει πόσες όμορφες γωνιές έχει η Ελλάδα. Όλες τις εποχές του χρόνου η θέα θα σας καθηλώσει.

Σούνιο, Αττική

Μυστηριακό και ρομαντικό, το Σούνιο είναι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Αττικής και όσοι ζουν εκεί δεν χρειάζεται να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα για να απολαύσουν την υπέροχη θέα και το ναό του Ποσειδώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγεται από πολύ κόσμο κατά την αυγουστιάτικη πανσέληνο…

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου