ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θετικές προσδοκίες για τη νέα σεζόν

θετικές-προσδοκίες-για-τη-νέα-σεζόν-141716

Η Τόμας Κουκ αύξησε κατά 30% τις θέσεις πακέτων από το εξωτερικό για τη Σκιάθο

Θετικές σκέψεις δημιουργεί για τη νέα τουριστική σεζόν η απόφαση της Τόμας Κουκ, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες, να αυξήσει τις θέσεις πακέτων για τη Σκιάθο από 15.000 σε 22.000, γεγονός που μεταφράζεται σε ποσοστό αύξησης 30% ενόψει της νέας σεζόν. Στο μεταξύ, αναμένονται περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό, με την αυλαία της νέας σεζόν να ανοίγει στις 29 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου με την άφιξη των πρώτων Ολλανδών τουριστών. Ακολούθως την 1η Μαΐου αναμένονται τα πρώτα τσάρτερ από την Αγγλία, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα, ανοίγει ένας ακόμη σημαντικός κύκλος από την Ιταλία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και θετικές σκέψεις ατενίζουν τη νέα σεζόν οι επαγγελματίες των νησιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, με δεδομένα τα προαναφερθέντα, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο εξωτερικό, η οποία στρέφει τα βλέμματα των τουρ οπερέιτορς αλλά και των φίλων των ταξιδιών, προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, προστίθενται τρεις επιπλέον πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι η φετινή σεζόν θα ακολουθήσει ανοδική πορεία.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σκιάθο, επισημαίνει ότι «θα υπάρξει αύξηση στο νησί και μέχρι το τέλος της σεζόν θα γεμίσουν οι θέσεις των πτήσεων, παρόλο που οι κρατήσεις εξελίσσονται μέχρι στιγμής με μάλλον αργούς ρυθμούς».

Ο ίδιος επιχειρηματίας εκτιμά ότι η σεζόν θα είναι καλή για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ηρεμία και δεν θα σημειωθούν πολιτικές αναταράξεις. «Δεν είναι μεγάλες οι προσδοκίες μας, αλλά πιστεύω ότι θα είναι μια χρονιά με θετικό πρόσημο και επίκεντρο, από άποψη κίνησης, την Αγγλία και την Ιταλία» επεσήμανε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Θωμάς Κουκουλάκης, διατυπώνει ανάλογες θέσεις, ενώ τονίζει από την πλευρά του ότι «η χρονιά θα εξελιχθεί θετικά υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σταθερότητα και ασφάλεια. Εάν υπάρξει οικονομική σταθερότητα, δεν σημειωθούν άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα, δεν διαταραχθεί η ασφάλεια της Ελλάδας, πιστεύω ότι θα είναι μια καλή χρονιά». Τα μέχρι στιγμής δείγματα είναι θετικά, ενώ όπως επισημαίνει ο ίδιος «οι προκρατήσεις εξελίσσονται καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Υπολογίζουμε βέβαια ότι η αύξηση θα είναι μονοψήφια και όχι διψήφια όπως ακούγεται για άλλες χώρες, αλλά θεωρούμε ότι θα είναι μια καλή χρονιά, αρκεί να ισχύσουν οι παραπάνω προϋποθέσεις».

Ο τουριστικός πράκτορας Κώστας Ευσταθίου, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αλόννησο, αναφέρει ότι η αύξηση της αεροπορικής κίνησης ορίζεται από τον αριθμό των θέσεων.

«Εχω πληροφόρηση για επιπλέον πτήσεις, οπότε πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Ολες οι αγορές είναι θετικές και με τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, πιστεύω ότι ενισχύεται η θέση της Ελλάδας, λόγω των εξελίξεων σε άλλες ανταγωνιστικές χώρες» τονίζει ο ίδιος. Κλείνοντας, ο ίδιος επιχειρηματίας εκφράζει την ελπίδα ότι «θα πάμε καλύτερα φέτος» και την αισιόδοξη σκέψη ότι «θα είναι καλύτερη ηνέα τουριστική χρονιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου