ΤΑΞΙΔΙΑ

7 στους 10 θα επέστρεφαν στο Βόλο

7-στους-10-θα-επέστρεφαν-στο-βόλο-158480

Ικανοποιημένοι οι επισκέπτες από την εικόνα της πόλης, τα αξιοθέατα, την αγορά

Πάνω από 7 στους 10 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που επισκέφθηκαν το Βόλο, ως ενδιάμεσο σταθμό της κρουαζιέρας τους, δηλώνουν ότι θα επισκέπτονταν ξανά τουριστικά την πόλη, η σύντομη εμπειρία στην οποία τους άφησε θετική εντύπωση σε ποσοστό άνω του 60%.

Το παραπάνω προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε το τμήμα τουρισμού του δήμου Βόλου για την ικανοποίηση των επιβατών κρουαζιέρας από την επίσκεψή τους στην πόλη. Η έρευνα έγινε το διάστημα από Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο 2015 σε δείγμα 600 επισκεπτών κρουαζιέρας, που αν και πήραν μία μικρή… μυρωδιά του Βόλου μέσα στην ολιγόωρη παραμονή τους, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά για την περιοχή. Οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που κατέβηκαν στο Βόλο, δήλωσαν κατ’ αρχήν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 89% από τη συμπεριφορά των κατοίκων, από την παροχή τουριστικού υλικού, αλλά και από την αίσθηση ασφάλειας στην πόλη. Υψηλός εμφανίζεται και ο δείκτης ικανοποίησης των επισκεπτών για την καθαριότητα της περιοχής, τη λειτουργία κοινόχρηστων χώρων αλλά και τα ωράρια της αγοράς.

Οι επιβάτες κρουαζιέρας που κατεβαίνουν στο Βόλο, προτιμούν να κάνουν ένα περίπατο στην παραλία, να επισκεφθούν την εμπορική αγορά, αλλά και εκκλησίες της περιοχής. Μάλιστα όσοι ακολουθούν το δρομολόγιο, παραλία, αγορά, εκκλησίες δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι σε ποσοστό 64%.

Μικρότερα είναι τα ποσοστά όσων επιβατών προτιμούν να επισκέπτονται το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, τα χωριά του Πηλίου ή να γεύονται την τοπική κουζίνα σε ταβέρνες και τσιπουράδικα της πόλης.

Εξετάζοντας τη χρήση μέσων και γενικά τρόπων μετακίνησης για την επίσκεψη στην περιοχή προκύπτει ότι το λεωφορείο έχει καταγραφεί από το 52% των επιβατών και ακολουθεί η μετακίνηση με τα πόδια που έχει επιλεγεί από το 42,6%.

Ταξί έχει χρησιμοποιήσει το 11,9% των ατόμων του δείγματος ενώ άλλα μέσα δηλώθηκαν με πολύ μικρό ποσοστό. Οσον αφορά στο βαθμό ικανοποίησης από τους τρόπους μετακίνησης προκύπτει και πάλι υψηλή μέση τιμή βαθμολόγησης. Γενικά οι επιβάτες κρουαζιέρας δηλώνουν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 88% από τη συνολική εμπειρία τους στο Βόλο. Αυτό αποτυπώνεται και στην πρόθεσή τους να επιστρέψουν για διακοπές στην περιοχή κάποια στιγμή στο μέλλον.

Τόνωση της αγοράς

Η καλή εικόνα που παίρνουν μαζί τους από την πόλη οι επισκέπτες κρουαζιέρας δεν δημιουργεί υπόβαθρο μόνο για την τουριστική ανάπτυξη του Βόλου, αλλά και για την τόνωση της τοπικής εμπορικής αγοράς και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας.

Αυτό προκύπτει μέσα από τις απαντήσεις επισκεπτών που σε ποσοστό που αγγίζει τους 7 στους 10 δήλωσαν ότι έχουν ψωνίσει κάτι από την περιοχή (αναλυτικότερα η μελέτη του τμήματος τουρισμού στο κυριακάτικο φύλλο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου