ΤΑΞΙΔΙΑ

Αφίξεις επισκεπτών στο Πήλιο ενόψει Πρωτοχρονιάς

αφίξεις-επισκεπτών-στο-πήλιο-ενόψει-π-168765

Ικανοποιητική χαρακτηρίζουν οι ξενοδόχοι την εορταστική κίνηση η οποία δεν επηρεάζεται από την αλλαγή του καιρού

Στην κατεύθυνση του Πηλίου είναι στραμμένα τα βλέμματα πολλών επισκεπτών ενόψει Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία, τα οποία κάνουν λόγο για μέσο όρο πληρότητας 75% στη χερσαία Μαγνησία, με την προοπτική να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες μέρες. Σε ορισμένες περιοχές τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά, ενώ στο Βόλο κατά μέσο όρο υπολογίζεται ότι αγγίζει το 80% η πληρότητα στα καταλύματα. Η ροή των κρατήσεων αλλά και των αφίξεων εξελίσσεται μέχρι στιγμής θετικά, καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι λάτρεις των ταξιδιών θα τηρήσουν απαρέγκλιτα το αρχικό πρόγραμμά τους, χωρίς να επηρεάζονται, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τουλάχιστον, από το κύμα της κακοκαιρίας, για το οποίο τόσος λόγος γίνεται.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι πρώτες αφίξεις των εκδρομέων καταγράφηκαν ήδη από χθες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ικανοποιητική κίνηση τόσο ενδιάμεσα των εορταστικών ημερών, όσο και ενόψει Θεοφανείων.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, εκτιμά ότι η κίνηση της Πρωτοχρονιάς θα εξελιχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Οπως αναφέρει ο ίδιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «ορισμένοι έχουν επηρεαστεί αλλά έχουμε ενημερώσει τους πάντες και τα τηλεοπτικά μέσα Αθηνών και Θεσσαλονίκης με συνεντεύξεις, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον καιρό και τα μηχανήματα της Περιφέρειας κινούνται από χθες προληπτικά στους δρόμους, περικειμένου να αντιμετωπιστεί όποιο πρόβλημα πιθανόν υπάρξει. Συμβουλεύουμε τους φίλους μας να πάρουν τις αλυσίδες τους και να έρθουν».

Οι ξενοδόχοι δέχονται πολλά τηλεφωνήματα από Αθηναίους και Θεσσαλονικείς, κατά κύριο λόγο, οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν τις μέρες των γιορτών στη Μαγνησία, το Βόλο και το Πήλιο, ζητούν πληροφορίες για τον καιρό και όπως επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης «τους ενημερώνουμε ότι στους δρόμους του Πηλίου δεν υπάρχει πρόβλημα αποκλεισμού. Φυσικά, προσθέτει ο κ. Ζαφείρης, όποιος έρχεται στο βουνό με το όχημά του, πρέπει να είναι εφοδιασμένος με αντιολισθητικές αλυσίδες. Η κίνηση συνεχίζεται κανονικά, τονίζει ο ίδιος, αλλά ακυρώσεις μέχρι στιγμής δεν έχουμε».

Προσδοκία των ξενοδόχων είναι η τουριστική κίνηση της Πρωτοχρονιάς να κυμανθεί στα ίδια ποσοστά με την αντίστοιχη των Χριστουγέννων, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζαφείρης «το τηλέφωνο χτυπάει όχι μόνο για ερωτήσεις, αλλά και για κρατήσεις».

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, ο οποίος τονίζει ότι «όπως δεν επηρεάστηκε η ψυχολογία του κόσμου από τον καλό καιρό, έτσι δεν επηρεάστηκε και από τα χιόνια. Υπάρχει κίνηση, και πιστεύω ότι το οδικό δίκτυο θα παραμείνει ανοιχτό, χάρη στη συνδρομή της Περιφέρειας που έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι είναι οργανωμένη, αλλά και την ετοιμότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης». Παράλληλα ο κ. Λεβέντης αναφέρει ότι «τα τηλεφωνήματα για κρατήσεις είναι ικανοποιητικά, ενώ σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η Πορταριά, η Μακρινίτσα, τα Χάνια και ο Βόλος, το κεντρικό Πήλιο, ο Αγιος Γεώργιος, οι Μηλιές κλπ., έχουν ικανοποιητικά ποσοστά πληρότητας».

Η αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Ελένη Καραΐσκου, κάνει από την πλευρά της λόγο για ικανοποιητική εικόνα, τονίζοντας παράλληλα ότι η κίνηση των Χριστουγέννων στην περιοχή της Πορταριάς και της Μακρινίτσας ειδικότερα, άγγιξε το 100%, ενώ την Πρωτοχρονιά αναμένεται να ξεπεράσει το 90%. «Εχουν γίνει πολύ λίγες ακυρώσεις, αλλά προς στιγμή πάμε καλά. Συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο και θεωρώ ότι τόσο η περιφέρεια όσο και ο δήμος έχουν την ανάλογη προετοιμασία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που πιθανόν θα υπάρξουν» επισημαίνει η κ. Καραΐσκου. Παράλληλα η ίδια επαγγελματίας υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει, να περάσει κάποιες μέρες ευχάριστα και να ξεφύγει από τα προβλήματά του. Η περιοχή μας είναι ιδανική, το Πήλιο συγκαταλέγεται στους πρώτους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα και η ανταπόκριση του κόσμου είναι ανάλογη».

Η Ενωση Ξενοδόχων

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, οι επαγγελματίες της Μαγνησίας απευθύνουν καλωσόρισμα στους επισκέπτες που έχουν ήδη αποφασίσει ότι θα επισκεφθούν το Βόλο και το Πήλιο ή πρόκειται να κάνουν κρατήσεις την τελευταία στιγμή. «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βρούνε δωμάτιο σε όλες τις περιοχές και σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων με τις αντίστοιχες τιμές. Επίσης τους προτρέπουμε να ζητήσουν τυχόν προσφορές που δίνει το κάθε ξενοδοχείο για αυτήν την περίοδο» όπως επισημαίνεται από τους ξενοδόχους.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «με απόλυτη συνέπεια η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει φροντίσει έγκαιρα για τον αποχιονισμό των δρόμων σε περίπτωση χιονόπτωσης. Ηδη τα αποχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται προληπτικά στις θέσεις τους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πρόσβασης σε Βόλο και Πήλιο. Οι καιρικές συνθήκες δείχνουν μικρή χιονόπτωση στα ορεινά του Πηλίου. Ωστόσο συνιστούμε στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, κι αυτό επειδή επισκέπτονται το βουνό». Η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας είναι στη διάθεση του κάθε επισκέπτη προκειμένου να του παράσχει κάθε δυνατή πληροφορία ή διευκρίνιση καθώς και να τον διευκολύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη διαμονή του στο Νομό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421-020273 και στο www.travel-pelion.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου