ΤΑΞΙΔΙΑ

3.000 τουρίστες επέλεξαν για Χριστούγεννα Βόλο και Πήλιο

3-000-τουρίστες-επέλεξαν-για-χριστούγενν-173822

Επιασαν ταβάνι οι πληρότητες σε Πορταριά, Μακρινίτσα, Βόλο και Χάνια. Το τριήμερο των Χριστουγέννων οι κρατήσεις έφτασαν στο 100%. Το κεντρικό Πήλιο κινήθηκε επίσης ικανοποιητικά, με τα ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας σε χειμερινούς προορισμούς όπως η Τσαγκαράδα να έχουν κρατήσεις στο 90% και τα μεσαίας κατηγορίας αντίστοιχα στο 70%.

«Ηταν ένα καλό τριήμερο», είπε ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Λεβέντης, τονίζοντας ότι η κίνηση κατέγραψε καλύτερα ποσοστά από πέρυσι ύψους από 7% έως 10% και είχε πάντως μονοψήφια αύξηση, ενώ υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον και για την Πρωτοχρονιά τουλάχιστον για το δυτικό Πήλιο.

Ιδια εικόνα υπήρχε σε όλη την Ελλάδα. «Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος, ο κόσμος προτίμη- σε τα χειμερινά τουριστικά θέρετρα. Οι κρατήσεις ήταν στην πλειοψηφία τους διήμερες και αφορούσαν παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και οι μεγάλες αναχωρήσεις ξεκίνησαν χθες, Κυριακή», είπε ο ίδιος.

Χθες, ο Βόλος και η Μαγνησία είχαν 2.000 επισκέπτες, ενώ προχθές οι Έλληνες τουρίστες έφταναν τους 3.000. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως η Κρήτη επέλεξαν το Βόλο και τη Μαγνησία για τις εορτές των Χριστουγέννων, ενώ στους τουρίστες περιλαμβάνονταν και αλλοδαποί, κυρίως Γερμανοί και Ελβετοί, που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

«Ο Βόλος ήταν περισσότερο οργανωμένος για τις γιορτές φέτος και αυτό άρεσε. Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων πλαισίωσαν τις εορτές και δημιούργησαν ένα όμορφο κλίμα. Αυτό απέδωσε στον εισερχόμενο τουρισμό και ακόμη περισσότερο στον εσωτερικό τουρισμό. Θέλει δουλειά ακόμη για να οργανωθούμε σαν πόλη, όμως τα Χριστούγεννα του 2015 είχαν καινούργια δεδομένα», είπε ο κ. Λεβέντης.

Στις υψηλές πληρότητες συνέβαλε και ο σύμμαχος καιρός, με τους τουρίστες να μην ταλαιπωρούνται στις μετακινήσεις τους με ακραία καιρικά φαινόμενα, σημείωσε ο ίδιος, ενώ σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε ότι: «με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, οι επιχειρήσεις κατάφεραν να πάρουν ανάσα. Είμαστε ικανοποιημένοι», κατέληξε. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από την κίνηση των Χριστουγέννων. «Οι εορτές κινήθηκαν πάρα πολύ θετικά. Οι πληρότητες άγγιξαν και ξεπέρασαν το 95%. Σε αυτό συνέβαλε ο σύμμαχος καιρός, αλλά και η ασφάλεια που παρέχει η Ελλάδα σαν προορισμός, καθώς οι προκρατήσεις ξεκίνησαν από το Νοέμβριο με πολλές ακυρώσεις για ταξίδια στο εξωτερικό λόγω της τρομοκρατίας», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα και για την Πρωτοχρονιά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου