ΤΑΞΙΔΙΑ

Αεροσκάφος σύμφωνο με τον ισλαμικό νόμο απέκτησε η Μαλαισία

αεροσκάφος-σύμφωνο-με-τον-ισλαμικό-νό-178034

Την πρώτη της σύμφωνη με το Ισλάμ πτήση έκανε η αεροπορική εταιρεία Rayani Air της Μαλαισίας, στην οποία όλα είναι σύμφωνα με τη σαρία, δηλαδή τον ισλαμικό νόμο. Αυτό σημαίνει πως τα γεύματα που σερβίρονται την ώρα της πτήσης είναι «halal», δηλαδή επιτρεπτά, και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά, όπως προβλέπει η σαρία. Χοιρινό και τα παράγωγά του, το αλκοόλ και ζώα που δεν σφαγιάστηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, απαγορεύονται.

Τα στάνταρντ του «halal» αφορούν και άλλα προϊόντα όπως καλλυντικά που μπορεί να περιλαμβάνουν ζωικά συστατικά ή να παρήχθησαν και να αποθηκεύτηκαν σε μη προβλεπόμενες συνθήκες.

Η πρώτη πτήση έγινε από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το θέρετρο Langkawi.

Ο ενδυματολογικός κώδικας επίσης είναι σύμφωνος με τη σαρία κι έτσι τα μέλη του πληρώματος που είναι μουσουλμάνοι πρέπει να φορούν χιτζάμπ ενώ και οι μη μουσουλμάνοι πρέπει να είναι σεμνά ντυμένοι.

Πριν την απογείωση θα γίνεται και προσευχή.

«Είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρεία της Μαλαισίας που συμμορφώνεται πλήρως με τη σαρία, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό», δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας Jaafar Zamhari.

Υπάρχουν ήδη κι άλλοι σύμφωνοι με τη σαρία αερομεταφορείς στον κόσμο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η μουσουλμανική Μαλαισία εφαρμόζει για χρόνια με μετριοπαθή εκδοχή του Ισλάμ αλλά οι πιο συντηρητικές νοοτροπίες φαίνεται να ενισχύονται.

Μια εταιρεία πρόσφατα κυκλοφόρησε «halal» εμφιαλωμένο νερό στη Μαλαισία ενώ υπάρχουν και εταιρείες ισλαμικού speed dating, όπου στις συναντήσεις οι γυναίκες συνοδεύονται!

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου