ΤΑΞΙΔΙΑ

Ορόσημα του κόσμου μας όπως τα βλέπουν τα πουλιά

ορόσημα-του-κόσμου-μας-όπως-τα-βλέπουν-178046

Η ομάδα AirPano, ομάδα φωτογράφων με έδρα τη Ρωσία, αφιέρωσε χρόνια ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη του κόσμο προκειμένου να καταφέρουν να φωτογραφίσουν διάσημα τουριστικά αξιοθέατα όπως το Σινικό Τείχος, την Πέτρα της Ιορδανίας, το Μάτσου Πίτσου και το Κολοσσαίο της Ρώμης.

Οι εκπληκτικές πανοραμικές λήψεις αναδεικνύουν όλο το μεγαλείο, τη γεωμετρία και την αρχιτεκτονική των διαχρονικών αυτών ορόσημων, τα οποία επελέγησαν ύστερα από ψηφοφορία.

Η πρωτοβουλία άρχισε το 2001 και τέθηκα σε ψηφοφορία 200 αξιοθέατα και «θαύματα» του κόσμου μας. Οι επτά προορισμοί επελέγησαν το 2007.

Η φωτογράφιση άρχισε το 2011 και ολοκληρώθηκε το 2013.

Ο φωτογράφος της AirPano, Sergey Semenov, αποκάλυψε πως ορισμένα μέρη ήταν πολύ δύσκολο να φωτογραφηθούν. Για παράδειγμα στο Ταζ Μαχάλ η τελευταία φωτογράφιση από ελικόπτερο έγινε το 1997. Η ομάδα χρειάστηκε να περιμένει δύο μήνες για να πάρει άδεια φωτογράφησης για μόλις δύο μέρες.

«Όλες οι φωτογραφήσεις έγιναν με drone, τα οποία ήταν ωστόσο πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθούν σε κάποια από τα μέρη αυτά», εξήγησε ο Semenov.

Ιησούς Λυτρωτής, Βραζιλία

Μάτσου Πίτσου, Περού

Σινικό Τείχος, Κίνα

Κολοσσαίο, Ρώμη

Chichen Itza, Μεξικό

Ταζ Μαχάλ, Ινδία

Πέτρα, Ιορδανία

Μάτσου Πίτσου, Περού

Σινικό Τείχος, Κίνα

Ιησούς Λυτρωτής, Βραζιλία

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου