ΤΑΞΙΔΙΑ

Εκπληκτικά μέρη σε όλο τον κόσμο για χειμερινές βουτιές

εκπληκτικά-μέρη-σε-όλο-τον-κόσμο-για-χε-239323

Παγωμένες, θερμές ή κρυμμένες μέσα στο δάσος. Η φύση, άλλοτε μόνη της κι άλλοτε με ανθρώπινη παρέμβαση δημιουργεί υπέροχες πισίνες που προσφέρουν μοναδική ευκαιρία για βουτιές, μπάνιο και χαλάρωση όχι μόνο με φόντο το σύνηθες καλοκαιρινό σκηνικό αλλά και το διάστημα του χειμώνα.

Η Daily Mail ξεχώρισε ορισμένες από τις «πισίνες» αυτές που, ανεξάρτητα από τη διαδικασία της δημιουργίας τους, κερδίζουν τους επισκέπτες με το εντυπωσιακό τοπίο και τη σπάνια εμπειρία.

Blue Lagoon, Ισλανδία

Στην καρδιά του ισλανδικού τοπίου, ο ατμός που παράγεται από τη λιμνοθάλασσα αυτή είναι ορατός από απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Βρίσκεται σε έκταση που διαμορφώθηκε από λάβα και σε μεγάλο βάθος κάτω από τη λιμνοθάλασσα το αλμυρό νερό της θάλασσας και το γλυκό νερό συνδυάζονται σε ακραίες θερμοκρασίες. Ανεβαίνοντας στην επιφάνεια, το νερό- που περιέχει ενεργά συστατικά- φτάνει σε θερμοκρασία περίπου 38 βαθμών Κελσίου.

Το όνομα της, Μπλε Λιμνοθάλασσα, προέρχεται από το χρώμα του νερού όπως φαίνεται με την αντανάκλαση των ακτίνων του ήλιου. Το καλοκαίρι, λένε κάποιοι, η λιμνοθάλασσα αποκτά μια πράσινη απόχρωση χάρη στην άλγη που πολλαπλασιάζεται στο ηλιακό φως.

Φυσικές πηγές Myvatn, Ισλανδία

Πρόκειται για ανθρώπινη κατασκευή που στο βάθος της έχει άμμο και χαλίκια. Οι πισίνες, περιστοιχισμένες από βουνά και υπέροχο τοπίο περιέχουν 3,5 εκατ. λίτρα νερού με μέση θερμοκρασία που κυμαίνεται από τους 36 έως τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Λειτουργεί και δέχεται επισκέπτες όλο το χρόνο και το νερό της μεταφέρεται εκεί απευθείας από το Bjarnarflag.

Posthotel, Αυστρία

Η πισίνα αυτή στο Posthotel της Αυστρίας είναι ανθρώπινο δημιούργημα γεμάτο με νερό, φως, και ζέστη!

Βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Karwendel και Rofan, εντυπωσιακό περιβάλλον για να απολαύσει κανείς το υπέροχο ζεστό νερό το χειμώνα.

Με το χιόνι να καλύπτει τη γύρω περιοχή, όλο το τοπίο αποπνέει παράξενη γαλήνη.

Θερμά λουτρά Szechenyi, Βουδαπέστη

Αν σας αρέσει να παίζετε σκάκι- που να επιπλέει- απολαμβάνοντας παράλληλα το «μούλιασμα» στο νερό, τότε το Szechenyi με τις 15 πισίνες του είναι ο προορισμός σας.

Οι πισίνες είναι εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και παράλληλα με το μπάνιο προσφέρεται υδρομασάζ στο λαιμό και την πλάτη- και το περίφημο σκάκι.

Λίμνη Barcis, Ιταλία

Η τεχνητή λίμνη είναι στην καρδιά της Valcellina και το χρώμα των νερών της εντυπωσιάζει. Εκτός αυτού όμως οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν βαρκάδα, σερφ, κανό, καγιάκ, hovercraft, ακόμα και αγώνες με ταχύπλοα.

Ορισμένοι κάνουν ακόμα και καταδύσεις.

Θερμές πηγές Glenwood, Κολοράντο

Οι θερμές πηγές του Κολοράντο είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο και περιλαμβάνουν και ένα κατάλυμα 107 δωματίων στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει χειμερινή διαμονή.

Το θέρετρο- ηλικίας 127 ετών!- διαθέτει νεροτσουλήθρες, μίνι γκολφ, κέντρο αθλητισμού και το θεαματικό ’Spa of the Rockies’.

Sua Ocean Trench, Σαμόα

Αυτή η «πισίνα» πάνω σε ηφαιστειογενές νησί μπορεί να είναι ο ιδανικός προορισμός για τους ταξιδιώτες που αναζητούν απόδραση από το κρύο και βουτιά σε θερμά και χαλαρωτικά κλίματα.

To Sua Ocean Trench, που σημαίνει «μεγάλη τρύπα», βρίσκεται στο χωριό Lotofaga στη νότια ακτή του νησιού Upolu της Σαμόα. Όταν τα ηφαίστεια εξερράγησαν στο νησί, μέρος του εδάφους υποχώρησε κι έτσι δημιουργήθηκε αυτή η φυσική πισίνα.

Οι τουρίστες μπορούν να βουτήξουν είτε από βατήρα, αν τα νερά είναι αρκετά βαθιά, είτε να κατέβουν με τα σκαλιά.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου