ΤΑΞΙΔΙΑ

Τα μέρη με το πιο ακραίο κλίμα!

τα-μέρη-με-το-πιο-ακραίο-κλίμα-283257

Πανέμορφα μέρη με…άγριες καιρικές διαθέσεις που ακροβατούν ανάμεσα στη ζέστη και τον καύσωνα, στο κρύο και τον παγετό!

Tucson, Αριζόνα

Ο παράδεισος με τις 350 ηλιόλουστες μέρες το χρόνο, χρήζει και μιας συγκεκριμένης προειδοποίησης: Δεν είναι ασυνήθιστο να ξεπερνούν οι θερμοκρασίες ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Killington, Vermont, ΗΠΑ

Αυτή η δημοφιλής περιοχή για σκι, με μερικά από τα υψηλότερα ορεινά εδάφη στη Νέα Αγγλία, μεταβαίνει από τον ακραίο παγετό το χειμώνα, στις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Grenada, Καραϊβική

Η Γρενάδα, γνωστή για την αφθονία της σε μοσχοκάρυδο, κανέλα, και γαρίφαλο, είναι ένα από τα νοτιότερα νησιά στη θάλασσα της Καραϊβικής. Τα μπαχαρικά ωστόσο έχουν καταστραφεί την τελευταία δεκαετία από ισχυρούς τυφώνες.

Belize, Κεντρική Αμερική

Με πολλές καταιγίδες και υγρασία, η Μπελίζ είναι ένα από τα πιο πράσινα μέρη στη Γη. Την ίδια στιγμή, στο κοντινό Τολέδο, το τροπικό δάσος συναντά τη ζούγκλα.

Newfoundland and Labrador, Καναδάς

Ενώ η πρωτεύουσα του Αγίου Ιωάννη είναι αρκετά ήπια, το μεγαλύτερο μέρος της Νέας Γης έχει πιο ακραίες και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Grimsey, Ισλανδία

Αυτό το νησί είναι το βορειότερο κατοικήσιμο σημείο της Ισλανδίας. Πρόκειται για ένα μικρό, βραχώδες νησί με λίγη βλάστηση, μόνο μερικές εκατοντάδες μόνιμους κατοίκους, και γκρεμούς γεμάτους με αρκτικά πουλιά που αδιαφορούν για τον ιδιαίτερα ψυχρό καιρό.

Cuenca, Ισπανία

Η πόλη, χτισμένη εντός των τειχών, όπου “κρέμονται τα σπίτια”, βρίσκεται πάνω από το φαράγγι του ποταμού Jucar. Τα σπίτια “υπομένουν” τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Βόρεια Νορβηγία

Έχοντας τα ισχυρότερα παλιρροϊκά ρεύματα του κόσμου στο Saltstraumen, η Βόρεια Νορβηγία είναι ιδιαίτερα μαγευτική κατά τη διάρκεια του βόρειο σέλαος, το χειμώνα (aurora borealis), που μπορεί να σας κρατήσει έξω στο κρύο μέχρι αργά τη νύχτα.

South China Sea, Κίνα

Κάνοντας μια μονοήμερη εκδρομή με βάρκα, από το Χόνγκ Κονγκ σε ένα από τα 235 νησιά, θα διαπιστώσετε την ακραία συμπεριφορά της Δυτικής Θάλλασας της Κίνας: από εντελώς ήρεμη σε φουρτουνιασμένη, από τη μια στιγμή στην άλλη!

Mont Blanc, Ιταλογαλλικές Άλπεις

Το ψηλότερο βουνό στις Άλπεις βρίσκεται μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας. Η θέση του προσφέρεται για σκι και snowboard, ενώ ο πάγος και το χιόνι στην κορυφή έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη ζεστασιά και τη λάμψη που προέρχονται από τα καταστήματα και τα καφέ στο Chamonix.

travelstyle.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου