ΤΑΞΙΔΙΑ

Ρώσοι τουρ οπερέιτορς στο Πήλιο

ρώσοι-τουρ-οπερέιτορς-στο-πήλιο-288303

Καρπός ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι η επίσκεψη ομάδας Ρώσων δημοσιογράφων και τουρ οπερέιτορς στην περιοχή μας, με στόχο να ανοίξει δίαυλος τουριστικής επικοινωνίας με τη συγκεκριμένη χώρα. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε με πρωτοβουλία των υπευθύνων του Anamar Pilio Resort και την υποστήριξη του ΕΟΤ Μόσχας, προκειμένου να επιτευχθεί στην πράξη η προσέλκυση Ρώσων τουριστών σε οργανωμένη βάση.

Ρεπορτάζ : ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στην ομάδα των Ρώσων που επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες την περιοχή μας, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις, συμμετείχαν εκπρόσωπος του ΕΟΤ Μόσχας, δύο τουρ οπερέιτορς και δημοσιογράφοι, οι οποίοι πρόκειται να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους με λόγο και εικόνα στα αφιερώματα που θα «φιλοξενηθούν» σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Ρωσίας.

Το πρόγραμμα επίσκεψης, που ολοκληρώθηκε χθες, περιελάμβανε περιήγηση σε Πορταριά, Μακρινίτσα, Δράκεια, Μηλιές με το τρενάκι του Πηλίου, Μυλοπόταμο, Τσαγκαράδα, Ζαγορά, Χορευτό, Αγιους Σαράντα, αλλά και στο Βόλο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το νεοκλασικό του Λυκείου των Ελληνίδων.

Δεκάδες επαγγελματίες του Πηλίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εμπνευστών της παραπάνω πρωτοβουλίας και συμμετείχαν στην προσπάθεια, προσφέροντας τοπικά εδέσματα στους επισκέπτες από τη Ρωσία, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο «Anamar Pilio Resort», καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους στην περιοχή μας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η διευθύντρια του ξενοδοχείου που υλοποίησε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, Ιωάννα Πολύζου, ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να προσελκύσουμε Ρώσους και κυρίως μαζικό τουρισμό από τη Ρωσία στην περιοχή μας και παράλληλα να προβάλουμε το ξενοδοχείο μας το οποίο έχει δυναμική και βρίσκεται σε κομβικό σημείο, με πρόσβαση σε διάφορες περιοχές του Πηλίου είτε ορεινές είτε παραθαλάσσιες».

Με δεδομένο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται, ουσιαστικός στόχος είναι «να αποτελέσει προορισμός για τους Ρώσους το Πήλιο, σε συνδυασμό και με άλλους τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική» επεσήμανε η κ. Πολύζου.

Τα έντυπα και ηλεκτρονικά αφιερώματα που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς στη Ρωσία με επίκεντρο το Πήλιο, περικλείουν παράλληλα και τις τοπικές γεύσεις, οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τους απανταχού της γης ξένους τουρίστες και ενισχύουν το ιδιαίτερο χρώμα της περιοχής μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου