ΤΑΞΙΔΙΑ

Σας ταξιδεύουμε στα πιο ατμοσφαιρικά μέρη της Ευρώπης

σας-ταξιδεύουμε-στα-πιο-ατμοσφαιρικά-295447

Με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, η Γηραιά Ήπειρος έχει να προσφέρει θαυμάστα έργα αρχιτεκτονικής τέχνης, παραδόσεις που συνεχίζονται γενιές καθώς και ιστορικά μνημεία… πέρα από τις μεγάλες διάσημες πόλεις της- Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη!! Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της… Τα πιο ατμοσφαιρκά και παραμυθένια μέρη της!

Rothenburg, Γερμανία.

Ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα γερμανικά μεσαιωνικά χωριά, γι αυτό άλλωστε αποτελεί και διάσημο τουριστικό προορισμό. Κάποτε ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική πόλη, με πληθυσμό να ξεπερνά τις 6 χιλιάδες κατά τον μεσαίωνα. Αν και το 40% της πόλης καταστράφηκε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ξαναχτίστηκε διατηρώντας το αυθεντικό στυλ της.

Cong, Ιρλανδία.

Το Cong είναι διάσημο για το κάστρο του που λειτουργεί ως ξενοδοχείο και έχει φιλοξενήσει πολύ γνωστά ονόματα συμπεριλαμβανομένου του Oscar Wilde. Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στην ταινία του John Ford “The Quiet Man” .

Albarracin, Ισπανία.

Στις επάλξεις από τον 10ο αιώνα, χτίστηκε στην πλαγιά του λόφου κατά τη διάρκεια της βασιλείας των Μαυριτανών και μέχρι σήμερα διατηρεί την Ισλαμική μεσαιωνική κληρονομιά της. Και μόνο η αρχιτεκτονική της προϊδεάζει για τον ιστορικό παρελθόν της, με το κάστρο του Alcazar και τον Πύργο του Andador, να στέκουν αγέροχα.

Μονεμβασιά!

Η καστροπολιτεία της Πελοσποννήσου ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα και μέχρι σήμερα διατηρείται αναλλοίωτη έτσι ώστε καθώς την περπατάς να νομίζεις ότι ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο.

Montresor, Γαλλία.

Μέλος της λίστας με τα 157 πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας. Το Montresor έχει όλη την γοητεία μιας μικρής πόλης συνδυασμένη με την ιστορία και την αρχιτεκτονική του μεσαίωνα. Τα κάστρα και τα σπιτάκια του “κοιτάζουν” τον ποταμό Indrois. Το μεσαιωνικό κάστρο του χτίστηκε τον 11ο αιώνα με σκοπό να προφυλάξει την πόλη από τυχόν επιθέσεις.

Sighisoara, Ρουμανία.

Με τα πλακόστρωτα δρομάκια του , τα τείχη που το κυκλώνουν και την μυθική ατμόσφαιρα, είναι το τέλειο μέρος για να να ανακαλύψετε τα “θαύματα” της Τρανσυλβανίας. Ιδρύθηκε από τους Σάξονες τον 12ο αιώνα και ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Visby, Σουηδία.

Σε αυτή την κωμόπολη της Βαλτικής θα βρείτε το τέλειο πάντρεμα ιστορίας και μοντερνικότητας . Φυσικά και ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι ένας πολύ δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός για τους Σουηδούς. Η ιστορία της ξεκινά με τους Βίκινγκς και συνεχίζεται με εκείνη να είναι το κέντρο της Χανσεατικής Ένωσης από το 12ο-14ο αιώνα.

Bled, Σλοβενία.

Ένα νησάκι στο κέντρο της λίμνης, κυκλωμένο από τις Άλπεις και με ένα κάστρο που χρονολογείται 1.000 ετών!! Αν αυτό δεν σας θυμίζει παραμύθι, τότε τι;; Η “πόλη” του Bled υπάρχει χιλιάδες χρόνια και περιλαμβάνει την λίμνη Bled, το νησί Bled και το κάστρο Bled. Κατοικήθηκε αρχικά στη Λίθινη Εποχή και αργότερα από τους Σλάβους.

Plockton, Μεγάλη Βρετανία.

Προστατευμένο από τα βουνά που το περικυκλώνουν, τοποθετημένο στο κόλπο Loch Carro, είναι η τέλεια απόδραση στα Highlands της Σκωτίας. Το ήπιο κλίμα του επιτρέπει την ανάπτυξη δέντρων(cabbage trees) που μοιάζουν με φοίνικες. Οι κάτοικοι του είναι μόλις 400.

Obidos, Πορτογαλία.

Έχει ανακυρηχθεί εθνικό μνημείο! Αρχικά άνηκε στους Ρωμαίους, μετά πέρασε στα χέρια των Μαυριτανών για να επιστρέψει στην Πορτογαλία το 1148 όταν ο Βασιλιάς Αλφόνσο νίκησε τους τελευταίους και την δώρισε στην σύζυγό του Βασίλισσα Ιζαμπέλα ώς γαμήλιο δώρο.

travelstyle.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου