ΕΛΛΑΔΑ

Καστελόριζο-Σύμη-Θάσος: Γιατί θεωρούνται τα τέλεια ελληνικά μικρά νησιά

καστελόριζο-σύμη-θάσος-γιατί-θεωρούν-602138

«Διαμάντια της Μεσογείου» είναι ο τίτλος του αφιερώματος της εφημερίδας The New Zealand Herald στα δημοφιλέστερα νησιά της Μεσογείου, με το Καστελόριζο, τη Σύμη και τη Θάσο να βρίσκονται στις πρώτες τρεις θέσεις της κατάταξης και να ακολουθούν άλλα τρία ιταλικά νησιά.

Σε ό,τι αφορά το Καστελόριζο, o περιηγητής αναφέρεται χαρακτηριστικά στους ηλικιωμένους, άντρες και γυναίκες, οι οποίοι περνούν άνετες στιγμές στον παραθαλάσσιο πεζόδρομο, οι οποίοι ξαφνικά «αρχίζουν να μιλούν αγγλικά με αυστραλιανή προφορά, καθώς, όπως προκύπτει, είχαν καταφτάσει μετανάστες στην Πέρθη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα επιστρέφουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, για να ανακαινίσουν παλιές οικίες και να στήσουν μικρές επιχειρήσεις μαζί με τα παιδιά τους».

Εν συνεχεία, η άφιξη στη Σύμη χαρακτηρίζεται από τον αρθρογράφο ως «η εμπειρία του τέλειου μικρού ελληνικού νησιού», καθώς γίνεται αναφορά στη φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά του λιμανιού, στο λαογραφικό μουσείο και στο μοναστήρι του νησιού, βασικών σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, το νησί της Θάσου χαρακτηρίζεται ως «ένα ακόμα καλά κρυμμένο μυστικό», δεδομένου ότι δεν αποτελεί το «κλασικό» ελληνικό νησί από αρχιτεκτονικής άποψης. Αποτελεί «ιδιαίτερη» περίπτωση, δεδομένου ότι στο παρελθόν προσέλκυε περισσότερο τουρίστες «χαμηλού προϋπολογισμού», ενώ τώρα «σφύζει» από τουριστική κίνηση, καθώς αποτελεί, σε πολλές περιπτώσεις, το «πέρασμα για την Τουρκία και την Κροατία».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου