ΤΑΞΙΔΙΑ

Δημιουργώντας το απόλυτο road trip

δημιουργώντας-το-απόλυτο-road-trip-615870

Αν θέλετε να σχεδιάσετε το τέλειο road trip δε χρειάζεται απλά να βρείτε τα τραγούδια που θα σας συνοδεύσουν μουσικά, ενώ «καταπίνετε» χιλιόμετρα στην άσφαλτο ή να προμηθευτείτε έναν καλό χάρτη, με όλους τους δρόμους, αυτοκινητοδρόμους, λεωφόρους και χωματόδρομους.

Αυτό που χρειάζεστε είναι… μερικούς αλγόριθμους.

Για την ακρίβεια, έναν αλγόριθμο που ακούει στο όνομα «Where’s Waldo».

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον αλγόριθμό κατάφερε να χαρτογραφήσει το απόλυτο road trip στις ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας τον καλύτερο τρόπο για να επισκεφθεί κανείς 48 αμερικανικές πολιτείες.

Χρησιμοποιώντας μια σειρά από εξισώσεις, ο Randy Olsen, ένας αναλυτής δεδομένων από το Μίσιγκαν, υποστηρίζει ότι κατάφερε να βρει μια μέθοδο η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο κοντινές διαδρομές, «νικώντας» το Google maps και παρέχοντας την καλύτερη δυνατή διαδρομή.

Ο ίδιος εφηύρε το χάρτη του, όταν το Discovery News τον προκάλεσε να σχεδιάσει την καλύτερη διαδρομή σε όλη την ηπειρωτική Αμερική.

Μόνος περιορισμός του, όπως αναφέρει η MailOnline, ήταν να κάνει μία στάση σε όλες τις 48 συνεχόμενες αμερικανικές πολιτείες, μαζί με την Ουάσινγκτον και δύο στάσεις στην Καλιφόρνια.

Κάθε μία στάση θα έπρεπε να είναι σε κάποιο εθνικό, φυσικό ορόσημο, ιστορικό αξιοθέατο, εθνικό πάρκο ή μνημείο. Και το αυτοκίνητο δε θα έπρεπε ποτέ να βγει από το αμερικανικό έδαφος.

Ο ίδιος δημιούργησε ακόμη και το τέλειο road trip για την Ευρώπη, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στο προσωπικό του blog.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η ευρωπαϊκή διαδρομή καλύπτει 26.211 χιλιόμετρα και μπορεί να ολοκληρωθεί σε 14 ημέρες συνεχούς οδήγησης. Ωστόσο, ο Olsen συμβουλεύει όσους τολμήσουν το ταξίδι να… αφιερώσουν στον εαυτό τους τρεις μήνες για να ανακαλύψουν τις ομορφιές των περιοχών που θα επισκεφθούν.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου