ΕΛΛΑΔΑ

Ακριβότερη φέτος η διαμονή σε πολλούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς

ακριβότερη-φέτος-η-διαμονή-σε-πολλούς-752170

Από 2% έως και 37% ακριβότερα είναι φέτος τα ξενοδοχεία σε πολλούς δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, σύμφωνα με καταγραφή της μηχανής σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών, trivago.

Στις ακριβότερες περιοχές εμφανίζονται τα Τρίκαλα Κορινθίας και η Τσαγκαράδα Πηλίου, με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 101 και 100 ευρώ αντίστοιχα. Στην Τσαγκαράδα, μάλιστα, καταγράφεται και η μεγαλύτερη αύξηση τιμών, 37%, σε σχέση με πέρυσι.

Στην Αράχωβα τα ξενοδοχεία κοστίζουν κατά μέσο όρο 97 ευρώ τη βραδιά, τιμή ανεβασμένη κατά 21%, σε σύγκριση με τα περσινά Χριστούγεννα. Στο Μεγάλο Πάπιγκο, οι τιμές έχουν ανέβει κατά 30%, στα 82 ευρώ.

Πού έπεσαν οι τιμές

Υπάρχουν βέβαια και περιοχές που μείωσαν τις τιμές σε σχέση με πέρυσι.

Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν το Καρπενήσι θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 62 ευρώ ανά διανυκτέρευση, τιμή μειωμένη κατά 15%. Φθηνότερα (κατά 11%) είναι φέτος τα ξενοδοχεία και στα Ιωάννινα, ενώ στα Καλάβρυτα οι τιμές έπεσαν ελαφρώς, στα 72 ευρώ τη βραδιά.

Λονδίνο, η ακριβότερη πόλη

Στην Ευρώπη, το Λονδίνο είναι φέτος η ακριβότερη πόλη – προορισμός, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 215 ευρώ – αυξημένη κατά 11% από πέρυσι. Στο Παρίσι, τα ξενοδοχεία εμφανίζονται αρκετά φθηνότερα, στα 165 ευρώ.

Ωστόσο, σε πολλούς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς οι τιμές είναι σχεδόν αμετάβλητες από πέρυσι, με τα ποσοστά αύξησης να μην ξεπερνούν το 4%. Μόνη εξαίρεση αποτελεί το Μάντσεστερ, όπου οι τιμές ανέβηκαν κατά 13%.

Δείτε τις τιμές για δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου