ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Ο γιος του Τσε πουλάει «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας»

κούβα-ο-γιος-του-τσε-πουλάει-ημερολόγ-755046

Ο Ερνέστο Γκεβάρα, ο μικρότερος γιος του Ερνέστο “Τσε” Γκεβάρα, άνοιξε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Κούβα, στο οποίο προσφέρει ταξίδια εμπνευσμένα από τις περιηγήσεις του πατέρα του με τη διάσημη μηχανή του “Ποντερόσα” (La Poderosa, «Η δυνατή»), έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ. Ένα ταξίδι έξι ημερών, στο στυλ της ταινίας του 2004 «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας», κοστίζει περίπου 2.500 ευρώ, ενώ το κόστος ενός ταξιδιού εννέα ημερών μπορεί να ξεπεράσει τα 4.500 ευρώ ανάλογα από του πού ο πελάτης θα επιλέξει να διανυκτερεύσει.

«Ο Ερνέστο Γκεβάρα κληρονόμησε από τον πατέρα του το πάθος για τις μηχανές που του επιτρέπει να ταξιδεύει στη χώρα και να τη γνωρίζει όσο λίγοι» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του «La Poserosa Tours. «Υπερήφανος για τον λαό του, πάντα επιθυμούσε να μοιράζεται την εμπειρία της ευτυχίας από τις ομορφιές της χώρας του με φίλους και τους αδελφούς μοτοσικλετιστές που επισκέπτονται το νησί. Ο Ερνέστο θα εκπληρώσει το όνειρό σας και θα δημιουργήσει το δικό του» προστίθεται.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ο μέσος μηνιαίος μισθός στην Κούβα είναι γύρω στα 16 ευρώ, οι υπηρεσίες που ο 47χρονος Ερνέστο Γκεβάρα προσφέρει σίγουρα δεν απευθύνονται στον καθημερινό Κουβανό, αλλά μάλλον σε πλούσιους τουρίστες. Μεταξύ του 1950 και του 1951, όταν ήταν ακόμη εγγεγραμμένος σαν φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, ο Τσε Γκεβάρα πραγματοποίησε δύο μεγάλα ταξίδια με τη μηχανή του, μια Νόρτον 500, στη Λατινική Αμερική, έχοντας για παρέα τον παιδικό του φίλο Αλμπέρτο Γκρανάδο. Οι τουρίστες, που θα επιλέξουν τις υπηρεσίες του Ερνέστο, ωστόσο, δεν θα ταξιδεύουν με Νόρτον μηχανές αλλά με Χάρλει Ντέιβιντσον.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου