ΤΟΠΙΚΟ

Την Κυριακή στην Αγριά η φιέστα του Θησέα!

την-κυριακή-στην-αγριά-η-φιέστα-του-θησ-19312

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Την Κυριακή και στην Αγριά θα γίνει η φιέστα του πρωταθλητή Θησέα, που στην τελευταία αγωνιστική θα πάρει και το κύπελλο για το 4ο του πρωτάθλημα, ενώ θα τιμηθούν συντελεστές προηγούμενων πρωταθλημάτων και η μεγάλη γιορτή θα κορυφωθεί στην παραλία.

Μετά το τέλος της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Αίαντα Σούρπης, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ ΕΠΣΘ, θα πραγματοποιηθεί η απονομή του κυπέλλου στον πρωταθλητή Θησέα, ενώ πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση, θα υπάρξουν βραβεύσεις των ομάδων που κατέκτησαν πρωταθλήματα τα προηγούμενα έτη.

Ο τίτλος πάει στην Αγριά για 4η φορά… αφού ο Θησέας ήταν πρωταθλητής ΕΠΣΘ το 1992, το 2005 και το 2007.

Ο Θησέας είχε πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα με προπονητή τον Θανάση Βήτα την περίοδο 1991-92 τερματίζοντας 1ος με 52 βαθμούς, έχοντας 24 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες (2η η Σκιάθος 49 β., 3η η Δάφνη 46 β.), ενώ το επόμενο πρωτάθλημα ήταν την περίοδο 2004-2005, όταν με προπονητή τον Βαγγέλη Βουρούκο ήταν 1ος στον 1ο όμιλο με 60 βαθμούς (19-3-2) αφήνοντας 2η τη Δάφνη (50 β.) και 3ο τον Νηλέα (48 β.), και για να αναδειχθεί πρωταθλητής έπαιξε μπαράζ με τον 1ο του 2ου ομίλου Αστέρα Ριζομύλου, που ήταν αήττητος (20-4-0) και τον κέρδισε 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι…

Τελευταίο πρωτάθλημα ήταν της περιόδου 2006-2007, που με προπονητή τον Νίκο Χατζηκυριακίδη τερμάτισε πρώτος με 85 βαθμούς (26-7-1), αφήνοντας 2ο τον Κένταυρο (77 β.) και 3ο τον Μαγνησιακό (75 β.)…

Στο φετινό πρωτάθλημα ο Θησέας με προπονητή τον Κώστα Παπαστεργίου δεν είχε ήττα εκτός έδρας, και η μόνη του ήττα ήταν ως γηπεδούχος στο βοηθητικό από τον Διαγόρα που τελικά ήρθε δεύτερος.

Όσον αφορά τις εξωαγωνιστικές εκδηλώσεις την Κυριακή θα βραβευθούν: Η πρωταθλήτρια 1991-92 που για πρώτη φορά ανέβηκε στη Δ’ Εθνική: Την αναμνηστική πλακέτα θα παραλάβει ο πρόεδρος κος Φιλίππου Γεώργιος, εκπροσωπώντας τα μέλη τη υπόλοιπης διοίκησης που απαρτιζόταν από τους Καργιώργος Δήμο, Κουτσιμπέλα Δημήτριο, Κοψιαλή Ιωάννη, Βέργο Γεώργιος και τους αείμνηστους Πασχαλίδη Γεώργιο, Βαλωτή Διανέλο, Παρίση Σταύρο, Μάστορα Χρήστο, τον προπονητή, επίσης αείμνηστο, Βήτα Θανάση καθώς και τους τότε ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Η πρωταθλήτρια ομάδα 2003-04: Την αναμνηστική πλακέτα θα παραλάβει ο πρόεδρος της τότε διοίκηση κος Μπουργάνης Δημήτριος εκπροσωπώντας τα μέλη τη υπόλοιπης διοίκησης, που απαρτιζόταν από τους Κυριαζή Κωνσταντίνο, Καραγιάννη Δημήτριο, Παχιό Απόστολο, Ντενέζο Κωνσταντίνο, Ζήση Παντελή, Ξυπτερά Γεώργιο, Τζήμα Στέφανο, Κατσαρό Σταύρο, Βαβάκος Αλέξιο, Μάνθο Ιωάννη, Μπούγλα Βασίλειο και τον αείμνηστο Βλάχο Δημήτριο, τους προπονητές Καραμίχαλο Γεώργιο και Βουρούκο Βαγγέλη που ολοκλήρωσε τη χρονιά, καθώς και τους τότε ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Η πρωταθλήτρια 2005-06: Την αναμνηστική πλακέτα θα παραλάβει ο πρόεδρος της τότε διοίκηση κος Μπουργάνης Δημήτριος εκπροσωπώντας τα μέλη τη υπόλοιπης διοίκησης, που απαρτιζόταν από τους Ντενέζο Κωνστίνο, Τσιρονικολή Γεέωργιο, Σφακιανάκη Θανάση, Δούκα Χρόνη, Κατσαρό Σταύρο, Γεωργιάδη Γρηγόρη, Ξυπτερά Γεώργιο, Κατσαραρό Ιώαννη, Μυλωνά Ιάσων, Κατσαφλιάκα Χρήστο, Βλαχοδήμο Δημήτριο, Στοιβαχτή Κωνσταντίνο και Πλακιά Κωσταντίνο, τον προπονητή τον Νίκο Χατζηκυριακίδη, καθώς και τους τότε ποδοσφαιριστές της ομάδας

Επίσης πριν την έναρξη της αναμέτρησης θα τιμηθούν: Για την προσφορά του ο παλιός παράγοντας κι επί σειρά ετών φίλαθλος της ομάδας Τσιρονικολής Γεώργιος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι παρών σε κάθε παιχνίδι της ομάδας.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Κλειτσογιάννης Θέμης, για τις διακρίσεις του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδηλασίας ΑΜΕΑ (2η θέση) και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας ΑΜΕΑ (1η θέση).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης θα ακολουθήσει η βράβευση των ποδοσφαιριστών και της πρωταθλήτριας ομάδας του Θησέα Αγριάς.

Το δικό τους χρώμα θα δώσουν οι μικροί ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες του συλλόγου που θα είναι παρόντες στο γήπεδο.

Μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού, η διοίκηση του Θησέα Αγριάς θα δεξιωθεί τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους, τη διοίκηση της ΕΠΣΘ, εκπροσώπους του δήμου, της θυγατρικής ομάδας «Δύναμις», τη διοίκηση των παλαιμάχων του Θησέα, εκπροσώπους της ομάδας μπάσκετ «BC Αγριάς», εκπροσώπους της ομάδας χάντμπολ «Κένταυρος» Αγριάς και τους εκπροσώπους του Τύπου. Η δεξίωση θα γίνει στον χώρο της προβλήτας (σκάλα) Αγριάς.

Η διοίκηση του Θησέα Αγριάς ευχαριστεί τα δυο καταστήματα που θα βοηθήσουν στην εκδήλωση, καθώς και τους χορηγούς Ντενέζο Ηλία και Κοψιαλή Γιώργο.

Επίσης ευχαριστεί θερμά και τη διοίκηση της εταιρείας αναψυκτικών ΕΨΑ, που εδρεύει στην Αγριά, που θα είναι χορηγός της εκδήλωσης. Αναψυκτικά της εταιρείας θα μοιραστούν στο γήπεδο.

Η αγωνιστική δράση

Πέρα από τη φιέστα του πρωταθλητή Θησέα, το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η Α΄ Κατηγορία χωρίς εκκρεμότητες πλην ενός αγώνα για την 24η αγωνιστική (Ανθ. Γαζής – Σκιάθος), ενώ ο Παγασητικός περιμένει να οριστικοποιηθεί η παραμονή του Ρήγα στη Γ΄ Εθνική για να μείνει κι αυτός οριστικά στην κατηγορία…

Στη Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ απομένουν πάντως 2 αγωνιστικές πριν το τέλος, και στον Α’ όμιλο η Αγία Άννα έχει προβάδισμα στη μάχη της πρωτιάς από τον Τοξότη, ενώ στη μάχη της ουράς (αν και οι Ιωλκός, Κένταυρος ΝΠ και ΝΑ Νίκης έχουν υποβιβαστεί) η Δύναμη, ο Νέος Μαγνησιακός, η Μακρινίτσα και η Ένωση Λεχωνίων/Νηλέα θα διεκδικήσουν ως το τέλος την παραμονή.

Στον Β΄ Όμιλο της Β΄ ΕΠΣΘ, η Δήμητρα σφραγίζει την τυπική πρωτιά, και ξεκαθάρισε το θέμα της δεύτερης θέσης από τους Μυρμιδόνες, ενω Αχίλλειο και Αγχίαλος μάχονται για την παραμονή, αφού Κανάλια Ηρακλής Α.Θ., Άθλος, Ερμής και Αγροτικός του χρόνου θα είναι στη Γ΄ Κατηγορία που θα υπάρξει ξανά…

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου σε Α΄ και Β΄ΕΠΣΘ:

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (26η αγωνιστική)

Σάββατο 12 Μαΐου

Γηπ. Αγίας Παρασκευής (5 μ.μ.): Αγία Παρασκευή – Ηρακλής Β.

Γηπ. Αγχιάλου (5 μ.μ.): Πύρασος – Παγασητικός

Κυριακή 13 Μαΐου

Γηπ. Ι.Μ.Δημητριάδος (11 π.μ.): Άνθιμος Γαζής – Διαγόρας

Γηπ. Βοηθητικό ΕΑΚ (11 π.μ.): Σαρακηνός – Πρωτεσίλαος

Γηπ. Μαγνησιακου (11 π.μ.): Μαγνησιακός – Ακρόπολη

Γηπ.ΕΤΒΑ (5 μ.μ.): Πηλέας – Σκιάθος

Γηπ. Αγριάς (5 μ.μ.): Θησέας – Αίας Σούρπης

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (25η αγωνιστική)

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 12 Μαΐου

Γηπ. Γατζέας (5 μ.μ.): ΑΕ 2002 – Αγία Άννα

Γηπ. Βοηθητικό ΕΑΚ (5 μ.μ.): Δύναμη – Τοξότης

Γηπ. Λεχωνίων (5 μ.μ.): Ένωση Λεχωνίων – Ιωλκός

Γηπ. Ι.Μ. Δημητριάδος(5 μ.μ.): Ελευθεριακός – Μακρινίτσα

Γηπ. ΕΤΒΑ (5 μ.μ.): Ιάσων Α.Μ. – Εθνικός

Ν.Α. Νίκης – Κένταυρος Ν.Π. 0-3 α.α.

Ρεπό: Ν. Μαγνησιακός

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 12 Μαΐου

Γηπ. Νεάπολης (5 μ.μ.): Δάφνη – Αγροτικός

Κυριακή 13 Μαΐου

Γηπ. Καναλίων (5 μ.μ.): Απόλλων Κ. – Αγχίαλος

Γηπ. Πλατάνου (5 μ.μ.): Μυρμιδόνες – Αχιλλέας

Γηπ. Ι.Μ. Δημητριάδος (5 μ.μ.): Πανιώνιος – Ερμής

Γηπ.Μικροθηβών (5 μ.μ.): Μικροθήβες – Αστέρας

Γηπ. Ευξεινούπολης (5 μ.μ.): Δήμητρα – Ηρακλής Α.Θ.

Ρεπό: Άθλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου